Mary skabte begejstring i Gellerup

Masser af glade mennesker var mødt frem for at få et glimt af Danmarks kronprinsesse, da hun var på besøg flere steder i Århus-forstaden.

Kronprinsesse Mary taler her med en af de handlende i Bazar Vest. Mange andre forsøgte at få prinsessen i tale. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Der var solidt fremmøde, da kronprinsesse Mary besøgte den berygtede Århus-forstad Gellerup.

I løbet af en travl prinsessedag fik Mary blandt andet besøgt en børnehave, et iværksættercenter, Lokalcenter Gellerup og det store alternative indkøbscenter Bazar Vest.

I dagens anledning var bazaren på den anden ende.

Som sild i en tønde

Folk i alle aldre og farver stod som sild i en tønde i de smalle gange for at få et glimt af Danmarks kommende dronning.

Fra boderne prøvede sælgere at få prinsessens opmærksomhed. Men de måtte opgive at råbe hende op igennem larmen fra de mange tilskuere og mellemøstlige rytmer fra højttalerne.

Politi og bodyguards, som skulle guide Mary gennem menneskehavet, var sat på en hård opgave.

De måtte flere gange genne nysgerrige borgere og pressefolk væk, så prinsessen kunne komme rundt i basaren. Men bortset fra en mindre forsinkelse gik besøget efter planen.

Som en af os

Men det skabte glæde, når Mary kom frem. Blandt andet hos det kriminalitetsforebyggende projekt Ung til Ung.

Her var en af projektdeltagerene, Nadja Boukaddid, begejstret for kronprinsessens besøg:

- Det betyder meget for os, fordi hun interesserer sig for, hvad vi laver. Hun kom ikke ind som prinsesse, men var ligesom en af os, når vi snakkede med hende, fortalte Nadja til DR Østjylland.

Facebook
Twitter