Mashos biologiske forældre vil ophæve adoption

Mashos biologiske forældre fra Etiopien er nu gået til en advokat for at få omstødt adoptionen af datteren.

- Vi vil have kontakt med hende, fordi vi er bekymrede for, hvordan hun har det, siger Mashos biologiske forældre til DR Nyheder.

Mashos biologiske forældre i Etiopien gik fredag til en advokat for at få omstødt adoptionen af Masho, fordi de ønsker at genetablere deres relation til hende. Men de ønsker hende ikke nødvendigvis hjem.

- Vi vil have kontakt med hende, fordi vi er bekymrede for, hvordan hun har det, og vi er meget bekymrede for, at hun ikke har kontakt med sin bror, fortæller de biologiske forældre til DR Nyheder.

Grunden til at de ikke nødvendigvis vil have hende hjem er, at de er bange for at gøre livet endnu mere svært for hende, end det er i forvejen.

Ønsker kontakt til datter

- Hun taler ikke sproget, og der er gået så lang tid, så vi er bange for, at det vil være mærkeligt for hende pludseligt at være her. Vi er heller ikke sikre på, at vi kan give hende den livsstil, hun er vant til, siger Mashos biologiske mor, Sinkenesh Hussein.

Men de ønsker at få kontakt med deres datter, så de kan sikre sig, at hun har det godt og forklare hende, hvorfor hun blev givet væk.

I dag er Masho anbragt på et bosted i Holbæk kommune, mens lillebroderen Roba stadig bor hos adoptivforældrene. Og det er noget, der bekymrer de biologiske forældre.

Gik til advokat fredag

- De var meget knyttede til hinanden, og Masho var meget beskyttende over for sin bror. Vi er meget kede af, at de ikke har hinanden mere, men bor hver for sig, siger Sinkenesh Hussein.

Mashos forældre har længe været i en proces, hvor de har overvejet, hvordan de skulle agere i forhold til det faktum, at Masho i dag er anbragt. Fredag tog de så et endeligt skridt og bad en advokat om at gå ind i sagen.

Helle Mariager, der er børne- og ungechef i Holbæk Kommune, siger til DR Nyheder:

Dom i februar

- Vi er i gang med at evaluere den her sag til bunds, og de her oplysninger må vi tage til efterretning. Det er ikke os, der skal behandle sagen, men vi vil blive hørt, og alle muligheder er åbne. Vores fokus er hele tiden at gøre det rigtige for Masho, fortæller hun.

Det bliver udslagsgivende for sagen, om en etiopisk dommer finder det bevist, at Masho har været udsat for misbrug enten verbalt eller fysisk.

I februar måned fik en ung pige, der var adopteret fra Etiopien til Holland, som den første i etiopisk retshistorie sin adoption omstødt. Det kunne lade sige gøre, fordi man kunne bevise, at hun havde været udsat for fysisk vold.

Tidligere fredag meddelte Socialministeriet, at det ikke længere vil tillade adoptionsbureauet DanAdopts adoptioner af børn fra Etiopien.

Ministeriets beslutning sker blandt andet på baggrund af DR Nyheders dokumentation af problemerne i adoptionsbranchen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter