Masseanholdelse ved besat hus

Politiet har ryddet en fabriksbygning på Dortheavej i København, som en gruppe unge har besat siden lørdag eftermiddag. Rydningen foregik uden vold. 94 blev anholdt.

Politiet har nu ryddet den fabriksbygning på Dortheavej i København, som en gruppe aktivister besatte lørdag. 94 blev anholdt.Ved 11.30-tiden kørte den sidste bus væk med anholdte. Rydningen skete uden voldelige sammenstød.Omkring 50 kampklædte politifolk gik omkring klokken 9.30 i gang med at fjerne de barrikader, som de unge havde etableret ved indgangen til den faldefærdige bygning.

De unge stod i vinduerne på øverste etage og kastede balloner, mens de dansede og sang "Her kommer Pippi Langstrømpe".Villa VillekullaDe unge havde døbt det besatte hus Villa Villekulla og på forhånd lovet, at en rydning ikke vil ende i voldelige sammenstød.Ifølge politiets talsmand Flemming Steen Munch opholdt 55 kvinder og 39 mænd sig i huset, da rydningen begyndte. De er alle blevet anholdt og sigtet for ulovlig indtrængen. Med mindre de er eftersøgte i forvejen, vil de blive løsladt efter en afhøring.Politiet havde på forhånd forventet, at aktionen ville blive langvarig.Går ikke frivilligtDet er en gruppe, der kalder sig "Initiativet for flere ungdomshuse", der har besat bygningen på Dortheavej i Københavns nordvest-kvarter.Det var en ellers fredelig demonstration lørdag eftermiddag, der endte med, at den nedlagte fabrik blev besat.På forhånd har de unge proklameret, at de ikke vil forlade bygningen frivilligt.Talspersoner for besætterne har understreget, at de ikke repræsenterer det omstridte Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Facebook
Twitter