Masser af læger i Danmark

Danmark ligger på en fjerdeplads i verden, når det drejer sig om antallet af læger i forhold til indbyggertallet. Derfor er det forkert at tale om lægemangel. Vi er bare for dårlige til at bruge de læger, vi har, siger en afdelingslæge.

Danmark ligger på en fjerdeplads i verden, når det drejer sig omantallet af læger i forhold til indbyggertallet.

Derfor er det forkert at tale om lægemangel. Det handler snarereom, at vi er for dårlige til at bruge de læger, vi har, siger enafdelingslæge.

- Vi har potentialet til at få meget mere ud af de læger, vihar, siger Morten Jørgensen, der er afdelingslæge på Amtssygehuseti Herlev, til TV-avisen.

Godt nok er der flere læger i Italien, Grækenland og Belgien,men med 3,4 læger pr. 1000 indbyggere ligger Danmark på enfjerdeplads i verden sammen med Tyskland og Schweiz. I Sverige erder 3,1 læge pr. 1000 indbyggere, i Frankrig 3, Norge 2,8 og iStorbritannien 1,8, viser en opgørelse fra OECD.

- Det kan godt være, at vi har lige så mange læger pr.indbygger. Men vi har væsentlig færre scannere og lignendeapparatur, sammenlignet med landene omkring os, siger MortenJørgensen.

Danske læger arbejder mindre

Men der er også andre problemer. De danske læger arbejdersimpelthen mindre end deres udenlandske kolleger, og når de danskelæger arbejder, så er det heller ikke altid så efffektivt, fordideres arbejde er dårligt organiseret.

- De må bruge en del af deres tid på ting, som ikke strengtnødvendigt behøver laves af læger. Det er sådan noget som at tageblodprøver, give medicin i blodårer og hente journaler, sigerMorten Jørgensen.

På trods af de mange danske læger, så er resultatet, at der ligenu er hundredevis af ubesatte lægestillinger herhjemme.

Facebook
Twitter