Massiv iPad-svindel giver mand fængsel og megabøde på 46 millioner

En 38-årig mand er idømt tre år og seks måneders fængsel samt bøde og erstatning for svindel, som han tilstod.

Det skal koste en 38-årig mand tre år og seks måneders fængsel samt en bøde på svimlende 46.850.000 kroner at have snydt Skat for millioner af momskroner.

Svindlen er foregået ved handel med mobiltelefoner, iPads og playstations i en såkaldt momskarrusel. Handlen er foregået mellem forskellige momspligtige virksomheder i Danmark og også andre EU-lande, hvor momsreglerne er blevet misbrugt.

I alt har den 38-årige snydt for over 39 millioner kroner, som Retten på Frederiksberg har besluttet, at han skal betale tilbage til Skat.

Brugte stråmænd

Under retssagen har den 38-årige forklaret, at han blandt andet havde indsat stråmænd i form af direktører i andre selskaber, som han reelt selv var direktør for.

Ifølge anklageren i sagen, Michael Bo Hansen, blev der i sommeren 2014 lavet en lovændring, som betyder, at det ikke længere er muligt at lave momskarruselsvig med elektronikudstyr.

I denne sag har svindlen stået på fra 2013 til netop sommeren 2014.

- Det har haft en stor effekt. Selvom vi fanger ham her, er der selvfølgelig stadig folk, der laver momskarruseller, men med andre varetyper end elektronik, siger Michael Bo Hansen til Ritzau.

Frifundet i anden pengesag

For kun få dage siden blev den nu dømte frifundet i en anden stor pengesag i Københavns Byret, som han nægtede sig skyldig i. Derimod har han valgt at tilstå svindlen i momssagen, som er afgjort onsdag.

Han har siddet fængslet siden 10. november sidste år og skal fortsat være varetægtsfængslet indtil afsoning.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk