Massive besparelser i København

Tirsdag ventes forlig om besparelser, der vil udsætte institutioner og skoler i København for omfattende nedskæringer, erfarer Ritzau. 170 daginstitutioner står overfor sammenlægning, udvidelse eller lukning.

Tirsdag ventes forlig om besparelser, der vil udsætte institutioner og skoler i København for omfattende nedskæringer, erfarer Ritzaus Bureau.

For to måneder siden meddelte overborgmester Ritt Bjerregaard, at der i denne del af forvaltningen manglede 300 mio. kr. i næste års

budget
. Nu skulle et forlig være klar med det, der betegnes som "strukturtilpasning".

170 daginstitutionerne berøres

Øvelsen betyder bl.a., at 170

daginstitutioner
sandsynligvis skal sammenlægges, udvides eller lukkes. Mandag og tirsdag aften var lederne af de berørte institutioner indkaldt til møde i Nørrebrohallen.

Både i det administrative og det politiske system holder aktørerne kortene meget tæt til kroppen. Så tæt, at det forarger det socialdemokratiske medlem af udvalget Jette Bergenholz Bautrup.

- Jeg ved intet og har ikke modtaget noget som helst materiale, selv om jeg har rykket for det på alle tænkelige måder. Det vil jeg betegne som fuldstændigt uhørt, når vi skal drøfte et så omfattende emne onsdag morgen, siger hun til Ritzau.

Facebook
Twitter