MDMA-dødsfald: 17-årig nægter at have forvoldt ung mands død

Den formodede bagmand i MDMA-sag erkender dog at have videresolgt stoffer.

Den tiltalte indrømmer i retten, at han har bekendtskaber i rockergrupperingen Satudarah.

En 17-årig mand fra Næstved erkender at have videresolgt det euforiserende stof MDMA.

Stoffet kostede en 15-årig ung mand fra Haslev livet, efter at han havde ligget på intensivafdelingenRigshospitalet.

Til gengæld nægter den 17-årige sig skyldig i at have forvoldt den unge mands død.

Det er kommet frem i den indledende del af straffesagen i Retten i Næstved i dag.

Anklagemyndigheden mener, at den 17-årige var såkaldt bagmand i sagen, og at han uagtsomt er skyld i den 15-åriges død.

Det var nemlig ham, som videregav stoffet til en anden person, som 2. februar solgte det videre til to drenge fra Haslev.

De blev efterfølgende syge og blev indlagt på hospitalet. Den ene af drengene blev kort efter udskrevet, mens den anden 15-årige senere blev flyttet til intensiv på Rigshospitalet, hvor han døde 14 dage senere.

Politiet mener dog ikke, at den tiltalte var den øverste i den kriminelle fødekæde. Politiinspektør Kim Kliver har i forbindelse med sagen fortalt, at bagmændene formentlig skal findes i det organiserede kriminelle miljø.

I retten spurgte anklager Skipper Falsled den tiltalte, hvor han havde fået stoffet fra. Det ønskede den tiltalte ikke at oplyse.

Til gengæld indrømmede han at have bekendtskaber i miljøet omkring rockergrupperingen Satudarah. Han gjorde det dog klart, at han ikke er medlem.

Det bakkes også op af, at politiet har fundet Satudarah-støttebilleder på den 17-åriges mobiltelefon.

Tiltalt for at sætte piges liv i fare

Med i anklager Skipper Falsleds bevisførelse var også sms'er og beskeder på Snapchat på den tiltaltes telefon, hvor han skriver, at han kan og har skaffet MDMA til andre unge.

Der fremlægges også sms'er, hvor den 17-årige har kommunikeret med en ung kvinde, hvis veninde blev dårlig af at tage MDMA, som tiltalte havde givet dem. Han råder hende til at tage noget vand i sms'en.

Med i tiltalen mod den unge mand er også, at han angiveligt satte en ung kvindes liv i fare få timer inden, at den nu afdøde købte stoffet.

På en adresse i Næstved solgte han nemlig MDMA til kvinden, hvorpå hun straks blev dårlig og kastede op.

Det er Anklagemyndighedens påstand, at han solgte det vel vidende, at det var et stærkt narkotikum, hvorfor han er tiltalt for at bringe hendes liv i fare.

I retten er det også kommet frem, at politiet under en ransagning af den 17-åriges bopæl har fundet pølsemandsposer, der kan bruges til at aflevere stoffer i.

I retssagen er det også kommet frem, at den afdødes familie har nedlagt påstand om erstatning. 50.000 kroner hver til faderen og moderen og yderligere 11.736 kroner til begravelsesudgifter.

Tiltalte nægter erstatningskravet.

Der forventes at falde dom omkring klokken 16 i dag.