Med døden som højre back i Veteran-ligaen

Selv om alderen har passeret 70 år, betyder det ikke, at man skal opgive drømmen om et fodboldmesterskab.

Danmark er det eneste land i Europa, der har en officiel liga for fodboldspillere over 70 år. (© DR Nyheder)

Iført fodboldtrøjer og benskinner løber ti prustende fodboldspillere på en lille kunstgræsbane i Skovshoved og jagter bolden, håneretten og de 3 point.

Kampen er et topopgør mellem Skovshoved HIK og AB, der kan afgøre mesterskabet i Grand Veteran Masters ligaen - Europas eneste officielle liga for fodboldspillere over 70 år.

- Spark for helvede! Kom nu ind med lortet, råber midtbanegeneralen for Skovshoved HIK, Pauli Jensen, til en af sine medspillere, mens han forsøger at løbe fra sin direkte modstander.

Pauli Jensen er 73 år gammel og har som de fleste andre på banen spillet fodbold i over 65 år. Og selv om kroppen knirker lidt mere, end den gjorde tidligere, så har lysten til sejr aldrig været større.

- Egentlig burde det jo ikke betyde noget. Men det gør det. Når jeg går på banen, er det altid for at vinde. Hvis vi har vundet, har jeg det fantastisk. Så går jeg hjem og praler til konen. Hvis vi har tabt, så fortæller jeg det ikke til hende, siger han.

Mesterskabsdrømme

De ti spillere på græsplænen i dagens kamp har over 700 års livserfaring til sammen. For det vigtigste krav i Grand Veteran Masters ligaen, der administreres af Dansk Boldspil Union, er, at du skal have rundet de 70 år.

En af dem, der har fyldt rundt syv gange er Peter Dalkiær, der er kaptajn for Skovshoved HIK. Han var en af initiativtagerne til at starte en liga for gamle fodboldveteraner. - Der er ingen tvivl om, at der bliver gået mere til den på banen, når vi spiller om mere end bare æren. Der er jo meget mere spænding og nerve i kampen, når der er point og et mesterskab på spil, siger han. Det er dog svært at finde nok spillere i den alder, der har lysten, konditionen og helbredet til at løbe efter bolden i 60 minutter. Derfor er der indtil videre kun syv tilmeldte klubber i ligaen. Alle hold fra København. Men selv om der ikke er mange hold at kæmpe mod, så er vindermentaliteten og temperamentet på banen stadig intakt hos spillerne.

- Jeg kan sagtens finde på at svine mine holdkammerater, hvis de ikke spiller godt. Har de tre gange afleveret forkert, må jeg jo give dem en skideballe. Vi går jo på banen for at vinde. Hvis de spiller godt, så roser jeg dem selvfølgelig, men det er ikke så tit, det sker. Det må jeg sgu sige. Men når kampen er slut, så er det glemt igen, og så snupper vi en bajer, siger Pauli Jensen.

Døden spiller med

Der er mange skader, man skal kæmpe med i den alder. Men det er ikke kun ømme fodboldknæ og dårlige hofter, der er problemet. Hvis man spiller i Grand Veteran Masters ligaen, så er døden nemlig også blevet en faktor, man skal forholde sig til.

Det oplevede Pauli Jensen på tætteste hold, da en af spillerne på modstanderholdet fik hjertestop og faldt om på banen.

- Pludselig sank han sammen ude på sidelinjen. Der var to, der prøvede at genoplive ham, men det lykkedes ikke. Og da ambulancen endelig kom, var han allerede død, siger Pauli Jensen.

Men selv om kroppen og fodboldhjertet pludselig kan give op, så går Pauli Jensen og hans holdkammerater altid på banen for at jagte de gode mål og drømmen om endnu et mesterskab.

- Jeg bliver ved, indtil min krop ikke kan mere. Når jeg ikke længere kan løbe, så må jeg stoppe, siger han.

Facebook
Twitter