Medarbejder på plejehjem er smittet med coronavirus

En medarbejder på Plejehjemmet Hørgården i det nordlige Aarhus er blevet testet positiv for coronavirus.

Alle beboere på plejehjemmet er kommet i hjemmekarantæne i egen bolig, mens de bliver testet for coronavirus. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

En medarbejder på plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord er testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Vedkommende, som er fast nattevagt, blev konstateret smittet tirsdag eftermiddag, kan have smittet beboere på plejehjemmet.

Derfor er alle beboerne kommet i hjemmekarantæne i egen bolig, mens de i samarbejde med Aarhus Universitetshospital bliver testet for coronavirus.

- Seks beboere har tegn på infektion, forkølelse eller noget andet. Vi ved ikke, hvad det er, så de personer bliver testet, siger Vibeke Dahmen, viceområdechef for område Nord, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Ifølge Vibeke Dahmen er det kun beboere med symptomer, som vil blive testet, da det er den lægefaglige vurdering.

Formentlig smittet af mødedeltager

Ifølge Aarhus Kommune har medarbejderen ikke været ude at rejse. Vurderingen lyder i stedet, at medarbejderen formentlig er blevet smittet af en mødedeltager i en anden sammenhæng.

- Den ramte medarbejder er nattevagt. Som nattevagt arbejder man på tværs af afdelingerne, men omvendt er man kun inde hos de beboere, der har brug for hjælp om natten, og det er jo langt fra alle, siger Vibeke Dahmen.

Hun tilføjer, at medarbejderen var på arbejde en nat, hvor vedkommende ingen symptomer havde. Den efterfølgende nat udviste medarbejderen symptomer på infektion og tog hjem.

- Efterfølgende fik medarbejderen at vide, at en person, den pågældende havde været sammen med tidligere, var testet positiv. Så blev medarbejderen selv testet og orienterede straks sin arbejdsplads, siger Vibeke Dahmen.

Styrelsen for Patientsikkerhed kontaktede efterfølgende den smittede medarbejder for at kortlægge smittekæden.

Pårørende skal holde sig væk

Ifølge Vibeke Dahmen har plejehjemmet Hørgården bemanding nok. Hun roser ligeledes personale og beboere for deres håndtering af sagen.

Hun har dog en klar besked:

- Alle pårørende er blevet kontaktet omgående og opfordret til ikke at aflægge besøg hos beboerne grundet mistanke om coronavirus, og det gælder også for alle andre aftaler, beboerne har såsom frisør, fodterapeut med mere, siger Vibeke Dahmen.

Derudover har Hørgården en opfordring til deres medarbejdere:

- Medarbejderne på Hørgården bliver samtidig opfordret til ikke at være i tæt fysisk kontakt med deres familie derhjemme, indtil vi ved mere, siger Vibeke Dahmen.

/ritzau/DR Nyheder