Medie: 86 personer blev overvåget af ugeblads tys-tys kilde

Politiet kræver at få adgang til 11 mobiltelefoner og 11 e-mail-konti hos Se og Hør i Nets-skandalen.

Ifølge Ekstra Bladet ønsker politiet at få adgang til 11 e-mail-konti og 11 mobiltelefoner i mediehuset. Men Aller Media stritter angiveligt imod. (Foto: Marie Ravn Nielsen © DR)

I alt 86 navne optræder på en liste over de personer, som ugebladet Se og Hør overvågede via den såkaldte tys-tys kilde.

Det skriver Ekstra Bladet fredag i sagen, hvor tre tidligere chefredaktører på ugebladet er sigtet af Københavns Politi.

De 86 er blandt de kendte og kongelige, som bladet fik personfølsomme oplysninger om fra kilden, der blandt andet arbejdede hos Nets.

Her kunne kilden tjekke berømtheders brug af kreditkort - og bladet kunne derfor præcist afsløre, hvor en person opholdt sig og få informationer om indkøb og besøg på barer.

Chefredaktører sigtet

Københavns Vestegns Politi står for efterforskningen af sagen, som er særdeles omfattende.

Ud over Henrik Qvortrup og to andre tidligere redaktører er der rejst sigtelser mod Aller Media, tys-tys kilden, journalist Kasper Kopping samt journalist Ken B. Rasmussen, som afslørede skandalen.

Juridiske armlægninger

Desuden er Aller Media i gang med sin egen interne undersøgelse, som forestås af advokat Henrik Stagetorn. Den skulle ligge klar ved udgangen af måneden.

I kulissen foregår flere juridiske armlægninger.

Ifølge Ekstra Bladet ønsker politiet at få adgang til 11 e-mail-konti og 11 mobiltelefoner i mediehuset. Men Aller Media stritter angiveligt imod.

Politiet kræver også at få adgang til en lang række interne mails, hvori der optræder ord som tip og kilder, erfarer Ekstra Bladet.

Angiveligt finder det næste retsmøde om politiets krav sted på tirsdag.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk