Medlem af forgiftet familie blev undersøgt på sygehus

Et af de 11 forgiftede familiemedlemmer har været behandlet på Næstved Sygehus, oplyser regionen.

Det var på Næstved Sygehus, at en lægevagt tog imod et 15-årig familiemedlem, der senere døde. 11 af familiens 12 medlemmer, der blev indlagt med mistanke om forgiftning. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Familien, der i torsdags blev indlagt med alvorlige forgiftningssymptomer, havde få dage forinden opsøgt deres egen læge og været forbi lægevagten på Næstved Sygehus.

Det oplyste TV2 i går, og Region Sjælland bekræfter, at et familiemedlem er blevet undersøgt på Næstved Sygehus.

- Næstved Sygehus kan bekræfte, at et familiemedlem fra omtalte familie har været kortvarigt indlagt, undersøgt og behandlet i starten af uge 42, meddeler regionen.

Formand for regionsrådet i Region Sjælland, Jens Stenbæk, oplyser, at der er sat gang i undersøgelser af, hvad der skete på sygehuset.

- Men ingen kan komme til bunds i sagen, før politiet er færdige med at undersøge, om familien er blevet forgiftet, siger han.

I et brev sendt fra Region Sjællands administration til Regionsrådet i dag, fremgår det, at Region Sjælland har iværksat en evaluering af hele beredskabsindsatsen.

Det gælder både den Præhospitale Center, 112-opkaldet og beredskabet på sygehusene.

- Denne evaluering er under udarbejdelse og vil også tilgå til hele Regionsrådet, når den er færdig, står der i brevet.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed afventer man politiets efterforskning, før man kan gå igang med at undersøge, hvordan familiens praktiserende læge og lægevagten har håndteret sagen.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har endnu ikke fastlagt, hvad der er årsag til forgiftningen. Siden torsdag har myndighederne arbejdet ud fra en teori om, at familien skulle have indtaget giftige svampe. Men på nuværende tidspunkt er efterforskningen stadig i gang, og politiet afventer retsmedicinernes konklusioner.

Det var 11 af familiens 12 medlemmer, der blev indlagt med mistanke om forgiftning. Samme dag døde to af børnene, og de ni medlemmer er stadig indlagt på Rigshospitalet.

Nødvendigt med klarlægning af forløb

Både regionsrådsmedlemmer fra Socialdemokratitiet, Venstre og Dansk Folkeparti i Region Sjælland har slået fast, at der er behov for en grundig undersøgelse af hele forløbet.

- Vi er nødt til at klarlægge, hvad der er sket i forløbet, så man undgår, at en lignende situation kan opstå igen, siger Jeppe Klenitz-Jakobsen, der er DF's regionrådsmedlem, og uddyber:

- Hvis man kan blive præsenteret for flere medlemmer, der har forgiftningssymptomer, og man ikke reagerer som læge og tænker, at det kan være noget familen har spist, så har man virkelig fejlet.

Alle tre medlemmer understreger, at det er vigtigt at afvente undersøgelserne, inden politikerne går videre med sagen.

FacebookTwitter