Megatrend: Vi spiser proteiner som aldrig før

Salg af proteinholdige fødevarer som skyr og æg stiger, som følge af at flere slankekure anbefaler stort protein-indtag.

Skyr er et af de nye proteinrige salgshit. Hos Arla er man endda begyndt at sælge ekstra proteinholdig mælk, på trods af at danskere er skeptiske over for berigede fødevarer. (© Colourbox)

En bakke æg, en bøtte skyr og en pose mandler. Det er nogle af de varer, der ifølge Dansk Supermarked og COOP går igen på mange forbrugeres indkøbssedler.

Og varerne har én særlig fællesnævner: De er rige på protein - og det er et hit blandt forbrugerne. I 2013 har både producenter og forhandlere mærket en stigning i salget af proteinholdige produkter.

- Der er en mega trend lige for tiden, der går i retning af, at man gerne vil have mager og proteinrig kost. Det er altså noget, der lægger i tråd med palæo eller stenalderkost, siger analysechef hos Coop, Lars Aarup.

Palæo eller stenalderkost går ud på at få masser af proteiner gennem nødder, kød og æg. Til gengæld skal man for eksempel undgå korn- og mejeriprodukter.

Proteiner fører til slank krop

Og netop drømmen om en slankere krop kan være grunden til, at proteinholdige produkter er blevet så populære, mener fremtidsforsker og sociolog, Birthe Linddal:

- Der er forskning, der peger på, at det er godt, når man skal tabe sig og holde den slanke linje, siger hun.

Samtidig er der mange slankekure, der læner sig op af en proteinrig kost - og så smager en god bøf og et æg godt, og det er sundt og nemt at integrere i en god dansk hverdagskost, påpeger hun.

Ekstra protein i mælk og skyr i litervis

Hos Arla mærker man også efterspørgslen på de proteinrige varer. Derfor lancerede de sidste år produkter med ekstra tilsat protein - blandt andet proteinrig mælk.

- Danskerne er stadig skeptiske til tilsatte vitaminer og mineraler. Men når det kommer til protein, så er det noget, som naturligt er i vores mejeriprodukter, og det vil forbrugerne gerne have. Der må vi gerne tilsætte lidt ekstra, siger kategorichef hos Arla, Mette Færch.

Og i supermarkederne er der nu flere steder, hvor man kan finde hele kølediske med bøtter af skyr i litermål:

- Vi har slet ikke set toppen af det her endnu. Det er kun lige begyndt, tror jeg, siger analysechef i COOP, Lars Aarup.

Facebook
Twitter