Meget ringe interesse for EU-valget

Kun få ved, at der om halvanden måned er valg til EU-Parlamentet, viser en undersøgelse. Over halvdelen siger, at de ikke intereserer sig for valget 7. juni.

Om kun halvanden måned - 7. juni - er der valg til EU-Parlamentet.

Om kun halvanden måned er der valg til EU-Parlamentet. Men det er der kun meget få danskere, der er klar over, skriver 24timer.

Faktisk er kun hver sjette dansker klar over, at der overhovedet skal stemmes til EU i løbet af i år. Dermed ligger danskerne langt under gennemsnittet for EU-landene, hvad angår kendskab til valget.

Det viser en opinionsundersøgelse, som Europa-Parlamentet har foretaget blandt 26.000 europæere - deriblandt over 1.000 danskere.

Nedadgående spiral

Over halvdelen af danskerne tilkendegiver på forhånd, at de ikke interesserer sig for afstemningen 7. juni.

- Interessen for EU bevæger sig i en nedadgående spiral. Valgdeltagelsen er faldet støt siden 1999. Og det er en smule underligt, da man ellers kunne forestille sig, at borgerne havde interesse i netop parlamentet, som er det eneste folkevalgte organ i EU, siger studieleder Mark Ørsten fra RUC. Han har forsket i valgdeltagelsen ved EU-parlamentsvalg.

Ifølge Dan Jørgensen, der er Socialdemokraternes spidskandidat til parlamentsvalget, skyldes den dalende interesse en kombination af manglende mediedækning og EU-politikernes manglende evne til at kommunikere, hvordan politikken i EU påvirker vores hverdag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter