Mellem 30 og 40 besættere anholdt under demonstration for Ungdomshuset

Havde besat en tom bygning og er nu sigtet for krænkelse af husfreden.

1. marts hvert år markerer unge årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej i København i 2007. Billedet er fra 1. marts sidste år, hvor demonstranter blandt andet udøvede hærværk mod butikker og banker på Nørrebro Arkivfoto (Foto: Torben Christensen /Scanpix)

Mellem 30 og 40 personer er her til aften blevet anholdt af politiet i København, efter at de var trængt ind i en tom bygning på Vesterbro.

De unge havde tidligere deltaget i en demonstration i anledning af årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej i 2007.

- Det lykkedes os at komme ind i bygningen efter cirka 20 minutter, hvor vi får pågrebet alle dem, der er brudt ind, siger pressetalsmand ved Københavns Politi Riad Tolba.

Anholdelserne forløb stille og roligt og derfor er der ikke yderligere uddelt yderligere sigtelser end krænkelser af husfreden.

Ordensmagten var talstærkt til stede under hele demonstranternes tur, der gik fra Blågårds Plads på Nørrebro til Gammel Torv. Ved afslutningen af demonstrationen besluttede en gruppe på cirka 100 personer at fortsætte til Enghavevej, hvor de forskansede sig i en tom bygning i Slagtergårdene.

Politiet oplyser, at ejeren skriftligt bad politiet om at fjerne de unge, og derefter gik man i aktion.

I øvrigt har der ikke været særlige episoder under dette års markering af rydningen af Ungdomshuset.

- Demonstrationen er forløbet i god ro og orden, siger Riad Tolba.

Politiet er lige nu i gang med at undersøge, om demonstranterne havde planlagt at bryde ind i bygningen, eller om det opstod spontant.

Krænkelse af husfreden straffes mellem en bøde og fængsel indtil seks måneder. I de fleste tilfælde ender det med en bødestraf.

Facebook
Twitter