Mellemøstekspert: Flere turister på lang sigt

Oprørene i Mellemøsten vil aktuelt få færre danskere til at tage på ferie i området, men på lang sigt kan tendensen blive stik modsat, vurderer ekspert.

Dramatiske demonstrationer i Egypten og Tunesien vil afholde danskere fra at holde ferie i Mellemøsten på kort sigt, men tendensen kan blive stik modsat på lang sigt, siger mellemøstekspert. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)

De voldsomme demonstrationer i Egypten og Tunesien kan være med til at skabe en mere positiv indstilling hos danskerne omkring området.

- Det er for en gangs skyld et positivt scenarie, der udspiller sig lige nu i Mellemøsten. Selvom det forekommer dramatisk, er det en god historie, som er væsentlig for Danmark og danskerne, siger lektor og mellemøstekspert på SDU, Peter Seeberg

Flere turister på lang sigt

Her og nu vil der være færre danskere, som vælger at tage vinterferien i Egypten og andre feriedestinationer i området, men ifølge Peter Seeberg, kan udviklingen på sigt få flere til at pakke kufferten og tage til Mellemøsten.

- Aktuelt vil det begrænse turismen fra Danmark på kort sigt, men da det er en positiv historie, at der er oprør mod de gamle stivnakkede diktatorer, kan det på sigt skabe en mere positiv interesse for Mellemøsten som område og skabe en modsatrettet tendens, siger Peter Seeberg.

Diktatorerne sidder forbløffende stabilt

På trods af den positive udvikling er Peter Seeberg dog en forsigtig optimist.

- Efter mange års arbejde med Mellemøsten, hvor jeg har set, at dikatorerne dernede forbløffende stabilt bliver siddende på magten årti efter årti, så er jeg professionelt skeptisk. Jeg tror ikke, der sker så meget, men det skulle glæde mig, hvis jeg tager fejl, siger Peter Seeberg.

Facebook
Twitter