Meningsmåling: DF er nummer et

Ifølge ny meningsmåling står Dansk Folkeparti til at få flest stemmer ved Europaparlamentsvalget senere i maj.

Dansk Folkeparti stormer frem i meningsmålinger - ikke mindst, når det kommer til det kommende europaparlamentsvalg 25. maj.

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet Epinion placerer nemlig DF som det absolut største parti med 25,1 procent af stemmerne. Venstre og Socialdemokraterne følger med henholdsvis 24,3 og 22,4 procent.

Holder tallene fra Epinion svarer det til, at DF og Socialdemokraterne hver tager tre af de 13 danske mandater, mens valgforbundet mellem Venstre og Konservative tilsammen tager fire. Det sidste mandat ser ifølge målingen ud til at gå til Folkebevægelsen mod EU.

Messerschmidt trækker læsset

- Jeg vil kalde det et halvlegsresultat. Det er dejlig at have medvind lige nu, men jeg er også bevidst om, at meget kan nå at ændre sig.

Det siger DF's spidskandidat Morten Messerschmidt og netop han ser ud til at være en af de helt store grunde til partiets førertrøje.

- Jeg tror i særdeleshed, at Morten Messerschmidt er et selvstændigt trækplaster for Dansk Folkeparti, vurderer valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

Den påstand understøtter Epinion-målingen - 28 procent af de vælgere, der regner med at stemme personligt, peger på netop Messerschmidt.

EU-skepsis har banet vejen

Spidskandidaten giver selv partiets holdninger til spørgsmålet om velfærdsydelser skylden for den store støtte.

- Mange spørger sig selv om, hvad EU bør blande sig i og hvad de ikke gør. Der synes jeg vi i Dansk Folkeparti har givet nogle meget klare svar om, at EU ikke skal blande sig i sociale ydelser, grænsekontrol og udlændingepolitik, siger Morten Messerschmidt.

Undersøgelsen spurgte også til patentdomstolen, som 42 procent ville stemme ja til, mens kun 18 procent ville sige nej. Resten var i tvivl.

Epinions undersøgelse er foretaget i slutningen af april blandt 1161 respondenter. Den statistiske usikkerhed er på 2,9 procentpoint.

Facebook
Twitter