Menneskerettighedsdomstolen slår fast: Jura Levakovic måtte udvises af Danmark

Efter fire udvisningsdomme blev Jura Levakovic i december sendt til Kroatien.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har sæde i Strasbourg i Frankrig. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

Det var ikke et brud på menneskerettighederne, da Danmark udviste den kriminelle, kroatiske statsborger Jura Levakovic.

Det har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol netop slået fast, efter den 31-årige mand sammen med sin advokat havde taget sin udvisningsdom fra landsretten til Menneskerettighedsdomstolen.

- Retten fandt, at han ikke havde nogen børn, hvis interesserer skulle varetages, og at han var dårligt integreret i samfundet, da han havde levet et liv i kriminalitet og vist manglende vilje til at overholde dansk lov, skriver de i afgørelsen om, hvorvidt udvisningen var i strid med konventionernes artikel 8, der handler om privat- og familieliv.

- Alt i alt havde de danske myndigheder baseret deres beslutninger på relevant og fyldestgørende grundlag, og der var intet tegn på, at hans roma-baggrund havde påvirket dem.

Det var netop menneskerettighedernes artikel 8, der lagde grund for højesterets beslutning om ikke at dømme hans onkel Gimi Levakovic, da det vurderedes som et 'uproportionalt' indgreb i denne ret at udvise ham, da han havde mindre børn.

Et liv i kriminalitet

Jura Levakovic, der har over 200 kriminelle forhold på samvittigheden, har boet i Danmark i næsten hele sit liv. Han taler ikke kroatisk.

Allerede som barn begik han kriminalitet og var som 13-årig indblandet i en gruppevoldtægtssag. Efter flere personfarlige overfald, bankrøverier og meget andet modtog han i 2008 og 2010 betingede udvisningsdomme.

I december 2012 modtog han så en ubetinget udvisningsdom efter et voldsomt hjemmerøveri og et bankrøveri. Det er denne dom, der har været forbi Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

I december sidste år blev han sendt til Kroatien, men han er blevet pågrebet af dansk politi to gange i det forgange år, hvilket gav henholdsvist 20 og 60 dages fængsel.

Og han har i øvrigt varslet, at han har i sinde at blive ved med at besøge Danmark de næste 50 år.