Mercado: Stop for satspulje-udbetalinger skyldes svindelsag

Flere foreninger har ikke fået udbetalt midler fra satspuljen i oktober.

(ARKIV) Børne- og socialminister Mai Mercado (K) har sat gang i flere undersøgelser, efter det er kommet frem, at en 64-årig kvinde er sigtet for at svindle sig til 111 millioner kroner, mens hun var ansat i Socialstyrelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Socialstyrelsen oplyste i går til TV 2, at man har været nødsaget til at stoppe udbetalingen af satspuljemidler. Hvor mange der er berørt, og hvorfor styrelsen gør det, har den hidtil ikke villet svare på.

Men nu oplyser børne- og socialminister Mai Mercado (K), at der er en sammenhæng mellem svindelsagen, hvor den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen er sigtet for at svindle sig til 111 millioner kroner af netop satspuljemidlerne, og nedlukningen af udbetalingssystemet.

- Det hænger sammen med den store svindelsag, hvor Socialstyrelsen lige nu er ved at efterprøve og efterkontrollere systemerne, siger hun og fortsætter:

- Men jeg er meget opmærksom på, at det jo har en betydning for foreningerne, der ikke får udbetalt tilskud. Derfor er det også mit signal, at så snart vi overhovedet kan få åbnet op igen, så gør vi det.

Ved I, hvornår det sker?

- Nej. Men jeg er bevidst om, at selv en kort tidsperiode har rigtig stor betydning for foreningerne. Jeg balancerer mellem hensynet om, at systemet skal være sikkert, når vi åbner op igen og samtidig skal vi sikre, at vi gør det, så snart det kan lade sig gøre.

Ministeren understreger desuden til modtagerne af satspuljemidlerne, at "hvis man har fået tilsagn om tilskud, så får man dem også."

Sagen om svindel i Socialstyrelsen blev offentligt kendt i sidste uge, da Mai Mercado sammen med sin departementschef fortalte om sagen på et pressemøde. Samme dag meddelte Bagmandspolitiet, at den 64-årige var internationalt efterlyst.

Anna Britta Troelsgaard Nielsen havde en betroet stilling - hun var i mere end 40 år ansat i det offentlige og havde en særligt betroet adgang til tilskudsadministrationens it-systemer.

Kvinden er varetægtsfængslet in absentia, og tre andre personer er sigtet for hæleri i forbindelse med sagen.

DR Nyheder arbejder på at få en kommentar fra Socialstyrelsen.

Har du nogen oplysninger om sagen? Så hører vi gerne fra dig. Du kan sende en mail til liqu@dr.dk eller cjec@dr.dk.

Facebook
Twitter