Mern-sagen: Plejeforældre får stadfæstet dom

Østre Landsret stadfæstede byrettens dom over to plejeforældre dømt for mishandling af ni plejebørn.

(© DR)

I dag blev der sat et endeligt punktum i den såkaldte Mern-sag om to plejeforældres vold og mishandling af ni plejebørn i en periode på 20 år. En enig domsmandsret i Østre Landsret i Nykøbing Falster stadfæstede byrettens dom fra april sidste år på 2,5 års fængsel til plejefaren og 2 års fængsel til plejemoren.

Havde anket dommen

Plejeforældrene havde ellers anket dommen til Landsretten med krav om frifindelse.

I april sidste år blev den dengang 54-årige plejemor og 60-årige plejefar dømt til henholdsvis 2 og 2,5 års fængsel og til at betale mere end 225.000 kroner i erstatning til de forudrettede børn. Derudover blev de frakendt retten til at arbejde med børn eller unge under 18 år. Samme dom blev i dag stadfæstet.

Medierne døbte sidste år sagen om plejefarens og plejemorgens årelange svigt, indespærring, vold og trusler mod deres ni plejebørn for Mern-sagen opkaldt efter den lille sydsjællandske landsby Mern, hvor de boede.

Plejebørn har vidnet igen

Dengang lagde retten vægt på at de forskellige vidneforklaringer fra børnene var meget ens - selvom børnene havde boet hos plejefamilien i forskellige perioder - og ikke kendte hinanden.

Her kom det frem at tre børn havde været indespærret, mens seks andre var blevet udsat for vold. Herudover var et barn blevet straffet med stroppeture på gårdspladsen. Desuden truede plejefaren med at ville skyde to af børnene.

Men plejeforældrene nægtede sig altså skyldige i de mange anklager. Og anken til landsretten har betydet, at alle plejebørnene de seneste måneder løbende er mødt i retten for at gentage deres forklaringer.

Frygtelige detajler

Ved sidste års retssag kom der frygtelige detaljer fra børnene om overgrebene. Blandt andet blev nogle af børnene tvunget til at løbe på skarpe sten i gården, så tæerne flænsede. Andre blev sultet, banket eller låst inde.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk