Messerschmidt deltager i serbisk demonstration

Den Serbiske Forening i Danmark demonstrerer i dag foran den amerikanske ambassade. DF-politiker Morten Messerschmidt er også til stede.

Morten Messerschmidt sympatiserer med dagens demonstrerende serbere. (Foto: DR © DR)

Foran den amerikanske ambassade i København begyndte i dag en demonstration mod anerkendelsen af Kosovo som selvstændig nation. Det er den Serbiske Forening i Danmark, der står for demonstationen, og den opfatter oprettelsen af Kosovo som et overgreb på Serbien.

MediaLinks:

Med til demonstrationen var også Morten Messerschmidt, der er Dansk Folkepartis medlem af Europa-udvalget.

- Jeg har i høj grad forståelse for, at serberne føler sig frustrerede over det her. For det første bryder det mod folkeretten og FN's bestemmelser om Serbiens enhed. Og så er det en kulmination på en lang række uretfærdigheder, der er begået over for serberne, siger Morten Messerschmidt til DR Update.

Nej til optøjer

Tidligere på ugen har serbernes utilfredshed betydet stenkast mod den amerikanske ambassade i Serbien. Det får dog ikke Messerschmidt til at tvivle på dagens demonstration.

- Jeg tager på enhver måde afstand til de voldelige overgreb, der har været rundt omkring i verden. Det har derfor også været en forudsætning for, at jeg ville komme her i dag, at der ikke kommer optøjer, siger Morten Messerschmidt.

Selvom han alene er mødt op ved demonstrationen, så er han ikke mødt op uden sit parti i ryggen.

- Dansk Folkeparti har desværre været den eneste stemme, men til gengæld en meget kraftfuld stemme på Christiansborg, der har talt imod Kosovos selvstændighed, pointerer DF-politikeren.

Et selvstændigt Nørrebro

Han frygter for, hvad denne aktuelle sag om Kosovo kan bringe med sig i andre lande - også Danmark.

- Det, man skal gøre sig klart, det er, at man skaber præsedens for, at man kan indvandre til et land og så erklære selvstændighed. Det åbner teoretisk set for, at hvis der er muslimer nok på Nørrebro om x antal år, så kan det blive en muslimsk selvstændig stat. Det vil vi ganske enkelt ikke have, siger Morten Messerschmidt.

Facebook
Twitter