Messerschmidt vandt over B.T.

Selv om Morten Messerschmidt faktisk heilede under et besøg i grøften, så var det et udtryk for en hån mod Hitler. Det fastslog byretten i dag. Tidligere chefredaktør og en journalist idømt dagbøder.

Morten Messerschmidt med kæresten Dot Wessman, som vidnede i retten. (Foto: Dansk Folkeparti © Dansk Folkeparti)

B.T. gik over stregen, da avisen i april 2007 beskyldte Dansk Folkepartis unge håb, Morten Messerschmidt, for at have "hyldet Hitler" under en meget våd frokost i Tivoli. Det afgjorde Københavns Byret torsdag.

Morten Messerschmidt havde anklaget B.T. for injurier og krævet 100.000 kroner i godtgørelse.

Heilen var en hån

Selvom dommeren fandt det godtgjort, at Morten Messerschmidt rent faktisk havde heilet, bider retten mærke i, at han samtidig illustrerede overskæg med to fingre.

Derfor var hans heilen ikke en hyldest, men ment i sjov eller som en hån mod Hitler, mener retten, der desuden kalder en række af de andre påstande i B.T. om hans opførsel ubegrundede.

Derfor skal tidligere chefredaktør Arne Ullum og journalist Jacob Heinel Jensen begge betale 10 dagbøder af 500 kr. Desuden skal de dømte betale en godtgørelse for tort på 25.000 kr. til Morten Messerschmidt samt sagens omkostninger.

Dejligt med klar dom

Morten Messerschmidt selv er lettet.

- Det er en sag, der selvfølgelig har betydet utrolig meget på det personlige plan, og derfor er det dejligt, at byretten har en så klar dom, hvor Arne Ullum og Jacob Heinel Jensen kan vælge mellem 10 dagbøder eller 10 dages fængsel, siger han.

Han vil ikke forholde sig til, om han ville have meldt sig ud af partiet, hvis han havde tabt:

- Jeg har vundet, og så vil jeg ikke sidde og græde over, at jeg kunne have tabt.

BT: Oplysninger var korrekte

Arne Ullum bider mærke i, at byretten rent faktisk finder det godtgjort, at Morten Messerschmidt i sin brandert heilede. Det samme gør B.T.'s nuværende chefredaktør, Peter Brückman, der tilføjer:

- Vi vil nu tage stilling til, om det principielle i at kunne viderebringe korrekte oplysninger er vægtig nok til, at den skal ankes.

Vil fejre sejr med Tivoli-tur

De heftige beskyldninger fik i mediestormen for snart to år siden Morten Messerschmidt til at melde sig ud af Dansk Folkeparti for ikke at skade partiet. Siden meldte han sig dog ind igen i forbindelse med, at der blev anlagt sag mod B.T.

Dommen glæder også DF-formand Pia Kjærsgaard.

- Nu tror jeg, vi skal fejre det med en frokost i Tivoli, siger hun.