Messerschmidt vil vaccineres nu

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har bedt om at få sig selv og kæresten hurtigt vaccineret. Han mener, han er særligt udsat på grund af sine mange rejser.

Morten Messerschmidt skal ikke forvente nogen særbehandling fra Sundhedsstyrelsen.

Dansk Folkepartis europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt har skrevet til sundhedsmyndighederne for at få en vaccination mod H1N1 til sig selv og til sin kæreste, Dot Wessman.

Ifølge Politiken skriver Messerschmidt til Udlandsvaccinationen, at han som følge af sin store rejseaktivitet i forbindelse med sit arbejde i Europaparlamentet gerne vil anmode om at blive vaccineret "hurtigst muligt", da det vil være "af stor gene" for Messerschmidts arbejdsindsats at være syg.

- Jeg flyver meget og kommer derved i kontakt med mange mennesker fra hele verden. Det gør mig særlig udsat, for man hører jo, at der er smitteudbrud i Bulgarien og i Sydamerika, siger Messerschmidt til Politiken.

Ingen enkeltpersoner

Forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen, Else Smith, er ikke begejstret for Messerschmidts henvendelse.

- Man kan ikke som enkeltperson søge om vaccinen. Vurderingen af, hvilke nøglegrupper der skal tilbydes vaccine, foretages i et udvalg med en række ministerier og myndigheder, som kommer med en udmelding om cirka en måned, siger Else Smith.

Danmark har på Sundhedsstyrelsens anbefaling kun bestilt vaccine til en tredjedel af befolkningen.