Metro sender busterminalenRådhuspladsen på pension

Den omstridte busterminal på Københavns Rådhusplads må om få år lade livet. I 2009 går arbejdet på en metrostation under busterminalen i gang.

Fremover skal Aftenshowet på DR1 måske til at se sig om efter et andet domicil. Sandsynligvis skal den kommende metro cityringlinje nemlig have station under den sorte bygning. (Foto: DR © DR)

Om et par år må Aftenshowet kigge sig om efter et andet studie. Ifølge Politiken skal busterminalen på Rådhuspladsen nemlig pilles.

Terminalen står i vejen, når byggeriet af metroens cityringlinje går i gang i 2009. Metroen skal have en station på Rådhuspladsen, lige under det sorte hus.

Ikke officielt endnu

Terminalens endelige skæbne er ikke officielt beseglet, men Københavns miljøborgmester, Klaus Bondam (R), levner den ikke store overlevelseschancer.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der er en eneste på Rådhuset, der vil gå ind for, at vi pakker den i kasser og sætter den op igen, når metroen er færdig i 2017, siger Klaus Bondam til Politiken.

Den sorte busterminal blev opført i kulturåret 1996, kostede 10-12 mio. kr. og var tegnet af arkitekt Knud Holscher.

Tvivl om Rådhuspladsen og Kongens Nytorv

Københavns Kommune skal inden årsskiftet have fastlagt, hvordan byarealerne over de i alt 14 nye metrostationer i kommunen skal indrettes. De 12 af stationerne ligger fast placeret, mens to af dem kan justeres behersket efter Københavns ønsker.

Ud over Rådhuspladsen skal der tages stilling til stationen på Kongens Nytorv. Her er problemet, at en placering foran Det Kongelige Teater vil genere adgangen til teatret i en lang periode.