Metropol siger nej til islamistisk prædikant

Kamal El Mekki får ikke lov til at holde oplæg i professionshøjskolens lokaler i København.

Islamistisk prædikant kommer alligevel ikke til at holde seminar i Metropols lokaler. (Foto: Metropol)

Den omstridte islamiske prædikant Kamal El Mekki kommer alligevel ikke til at afholde et seminar lørdag og søndag i København, der er arrangeret af foreningen Al Maghrib Instituttet i Danmark.

Seminaret skulle have foregået i lejede lokaler ejet af Professionshøjskolen Metropol, men efter at det er kommet frem, at den omstridte prædikant skulle tale ved seminaret, har Metropol trukket deres tilladelse tilbage.

- Metropol har i dag valgt at tilbagekalde en tilladelse til foreningen AlMaghrib om leje af lokaler i forbindelse med et betalt arrangement. Tilbagekaldelsen skyldes, at vi har fået nærmere vished om arrangementets karakter og oplægsholdere. Det er Metropols vurdering, at arrangementet ikke vil være i overensstemmelse med de fuldstændigt grundlæggende idealer og værdier Metropol hylder og som er dybt forankret i det danske samfund, skriver Metropol i en udtalelse på sin hjemmeside.

Det er ikke første gang, at Kamal El Mekki skaber debat i Skandinavien. Tidligere har både skoler i Sverige og Norge afvist prædikanten, der til daglig bor i USA.

Årsagen har været ikke-demokratiske udtalelser, der er nedværdigende over for kvinder, homoseksuelle og frafaldne muslimer.

Harmonerer dårligt med skolens værdier

Rektor ved Professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann, forklarer over for DR Nyheder, at de i dag har meddelt foreningen bag arrangementet, at skolens lokaler ikke kan bruges til arrangementet.

- Efter, at vi har fået vished om arrangementets karakter, er vi blevet klar over, at det harmonerer ret dårligt med de værdier, vi står for og de idealer, vi hylder, siger rektoren.

Hvorfor melder I det først ud nu. I har jo vidst i et par dage, at det her seminar skulle afholdes?

- Vi har som princip, at vi udlejer til lovlige foreninger. Vi udlejer til formål, der falder inden for lovens rammer og vores værdigrundlag. Det betyder dog ikke, at vi screener nøje hver gang, så det er først senere kommet til vores og min vished, hvorfor en karakter, der er tale om her, siger Stefen Hermann.

Hvad er det lige ved den her person, der gør, at I ikke ønsker at lægge lokaler til?

- De udtalelser, jeg har hørt, de strider mod alt, der knytter sig til ligeværd mellem mennesker, demokrati og ytringsfrihed, og det tager vi afstand fra, siger rektoren.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra foreningen Al Maghrib Instituttet i Danmark. Deres kontaktperson, Rachid Ghiyati, har dog indtil videre ikke ønsket at tale med DR og fortælle mere om arrangementet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter