Mette Frederiksen efter pressemøde om coronasituationen: 'Det må godt være mere besværligt at være uvaccineret'

Statsministeren lagde ikke fingrene imellem, da hun igen opfordrede til vaccination.

Statsminister Mette Frederiksen (S) ved pressemødet om coronasituationen i Spejlsalen i aftes. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Ritzau Scanpix)

- Vi kan se, at den lille gruppe, som ikke ønsker at lade sig vaccinere, desværre smitter de borgere, som er vaccineret. Det er der ikke nogen rimelighed i.

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i TV Avisen efter pressemødet i Statsministeriet i aftes, hvor hun varslede, at regeringen vil prøve at genindføre coronapasset.

Hun tror på, at hvis det lykkes, vil flere borgere lade sig vaccinere.

Du lægger ikke fingrene imellem. Er det ikke en slags vaccinetvang?

- Selvfølgelig lægger jeg ikke fingrene imellem. Det er ikke rimeligt, at vores ældre og sårbare medborgere og andre, som har gjort alt det, som samfundet har bedt dem om, skal udsættes for en forøget risiko på grund af de få, som ikke ønsker at lade sig vaccinere, forklarer Mette Frederiksen.

Vi hørte ikke meget om testkapacitet på pressemødet. Er det meningen, at det skal være enormt besværligt at få en test for at få et coronapas?

- Det skal ikke være besværligt at få en test, men det må godt være mere besværligt at være uvaccineret end at være vaccineret i Danmark lige nu, sagde statsministeren og tilføjede:

- Jeg må være ærlig at sige, at jeg selv tænker over, hvordan vi kan lægge yderligere pres på dem, der ikke er vaccineret, uden at udsætte den vaccinerede del af befolkningen for hårdere restriktioner end nødvendigt.

Hvis Danmark skal fastholdes som åbent samfund, skal alle lade sig vaccinere, mener Mette Frederiksen.

- Og det skal gerne være med det samme, siger hun.

Næsten 11.000 i kø til vaccinebooking

Regeringens varsling om, at man vil prøve at genindføre coronapasset og den klare opfordring til de ikkevaccinerede om at tage imod vaccinen, så ud til at virke.

Der var nemlig pludselig under pressemødet næsten 11.000 borgere i kø på hjemmesiden vacciner.dk for at booke tid til en vaccine mod covid-19.

Lige nu er omkring 86 procent af alle de inviterede færdigvaccineret.