Mette Frederiksen: 'Jeg har ikke behov for at gå ind i en ordkrig med Trump'

Donald Trump beskylder statsministerens kommentarer om køb af Grønland for at være 'væmmelige'.

- Jeg har ikke behov for at gå ind i en ordkrig med nogen som helst, ej heller med den amerikanske præsident.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S), efter at Donald Trump på en pressebriefing har skærpet tonen og kritiseret hendes reaktion på, at USA ville købe Grønland og kaldt den 'upassende' og 'væmmelig'.

Mette Frederiksen beskrev for få dage siden forslaget om at købe Grønland som 'en absurd diskussion'.

- Jeg vil holde fast i det vigtige i den her diskussion, set med danske briller. Og det er vores alliance og nære samarbejde med USA. Det skal ikke have lov at stoppe her, siger statsministeren i et interview i TV Avisen.

Mette F: Vi har svaret pænt

Mette Frederiksen afviser, at hun burde have udtalt sig i blødere vendinger, da hun afviste forslaget om at købe Grønland og kaldte det en "absurd diskussion".

- Jeg synes faktisk, vi har svaret meget pænt fra dansk side. Landsstyreformand på Grønland Kim Kielsen har gjort det klart, at Grønland ikke er til salg, og det er en holdning jeg deler. Jeg tror den deles bredt i den grønlandske og danske befolkning, siger statsministeren, der mener, at allierede lande sagtens kan have et forskelligt syn på tingene:

- Når man er tætte allierede og gode venner, som Danmark og USA er, så skal der være plads til uenigheder undervejs. Jeg håber, at vi snart kan få stoppet den her diskussion. Det vil vi gerne fra dansk side, så vi kan bruge vores energi på det vigtige, nemlig at styrke vores samarbejde i en verden, der har behov for, at landene samarbejder, siger Mette Frederiksen.

Donald Trump har gjort det klart, at aflysningen af statsbesøget er en direkte konsekvens af, at Mette Frederiksen har afvist at sælge Grønland.

Statsministeren udtrykte forundring, da hun i eftermiddag forholdt sig til Donald Trumps aflysning af statsbesøget i Danmark.

Samtidig understregede hun dog, at hun vil holde døren åben, hvis Donald Trump en anden gang skulle få lyst til at lægge vejen forbi Danmark.

Danske politikere har dagen igennem kritiseret Donald Trump i kraftige vendinger.

Han skulle have besøgt Danmark fra 2. til 3. september.

Facebook
Twitter