Mette Frederiksen præsenterer delvis nedlukning

- Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften, siger statsministeren.

I dag præsenterer regeringen en delvis nedlukning i dele af landet. (Foto: Emil Helms © Scanpix)

Regeringen vil i dag præsentere nye tiltag i store dele af landet for at stoppe spredningen af coronavirus.

Der er tale om en "geografisk, målrettet, delvis nedlukning" i Aarhus, Odense, København og en række kommuner på Sjælland og i hovedstadsområdet, hvor smitten er mest udbredt, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i en video, hun har delt på Facebook.

- Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen igen.

- Den danske tilgang til corona er stadigvæk den samme. Vi skal sætte ind tidligt, så vi forhåbentligt undgår at skulle lukke endnu hårdere ned, hvis det en dag alligevel er for sent, siger Mette Frederiksen.

Fremlægger restriktioner for resten af vinteren

Statsministeren nævner ikke de konkrete tiltag, men siger, at hun vil fortælle om om dem på et pressemøde mandag klokken 12.

Regeringen har i løbet af weekenden været i dialog med de øvrige partier i Folketinget om de kommende tiltag.

I går formiddags mødtes alle partiers sundhedsordførere med sundhedsminister Magnus Heunicke, og de mødtes i morges klokken 8.15. Bagefter skal sundhedsministeren mødes med borgmestre og regionrådsformænd i de berørte områder.

Herefter kommer pressemødet, hvor resten af Danmark får indblik i de nye tiltag.

- Vi vil sige mere om, hvad det er for nogle restriktioner, der vil gælde i hele landet hen over jul og nytår og sådan set også resten af vinteren, siger Mette Frederiksen.

Artiklen er opdateret med tidspunkt for pressemødet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk