Mette Frederiksen: 'Vi taler om, hvordan vi kan genåbne Danmark'

Statsministeren vil endnu ikke sætte konkrete datoer på, hvornår samfundet kan åbne.

Efter et videomøde med repræsentanter fra virksomheder, erhvervsorganisationer og lønmodtagerorganisationer om de økonomiske hjælpepakker, som regeringen sammen med Folketinget har lavet, siger statsminister Mette Frederiksen (S), at der er grund til at være en smule optismistisk.

- Alle i Danmark er bekymret for, hvor langt der er til en genåbning. Men som jeg sagde i går, er der grund til optimisme. I dag har vi aftalt at arbejde sammen i sektorer, om hvordan vi kan genåbne Danmarks bedst muligt, siger hun ved et pressemøde efter videosamtalen.

- I en tid, hvor der er meget, der ikke er opmuntrende, er der grund til at glæde sig over, at alle de afsavn, vi alle lider, og alle de ting vi går igennem faktisk, ser ud til at nytte, fortsætter hun.

Højere lønkompensation?

Under mødet har statsministeren diskuteret muligheden for at åbne sektorer af erhvervslivet op i forskellige tempi.

- Det, der startede som en sundhedskrisen, er også blevet ganske alvorligt for dansk økonomi. Vi har diskuteret, om hvordan vi kan åbne Danmark igen. Vi ved godt, hvor svær en situation, som dansk erhvervsliv befinder sig, siger hun.

Skal lønkompensationen være højere?, bliver statsministeren spurgt om under det efterfølgende pressemøde:

- Det er noget af det, vi taler om lige nu, svarer Mette Frederiksen, der fortæller, at der lige nu bliver kigget på et forslag for Venstre om væsentligt højere månedlige grænser for kompensation.

Statsministeren vil heller ikke afvise, at der kan være behov for flere initiativer.

- Der kan sagtens vise sig at være behov for yderligere tiltag. Men først skal vi se, at de store hjælpepakker, vi har lavet skal i gang og skal virke.

Per i går var der ifølge statsminister 10.000 virksomheder, der havde søgt ind i de lønkompensationspakker, som man har vedtaget.

Regeringen og repræsentanter fra arbejdsmarkedet har allerede vedtaget en lang række hjælpepakker, dem kan du få overblik over herunder:

Blandt andre deltog repræsentanter fra store virksomheder som A.P. Møller Mærsk og Novo Nordisk samt en række fagministre på dagens videomøde.

  • Forbundsformand for 3F Per Christensen, deltager i videomødet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Adm. direktør for A.P. Møller Mærsk A/S Søren Skou, deltager i videomødet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Administrerende direktør for Danfoss Kim Fausing, deltager i videomødet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  • Forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen, deltager i videomødet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
1 / 4

- Det, vi har aftalt på baggrund af mødet i dag, er at arbejde sammen i sektorerne, altså virksomheder, erhvervsledere, lønmodtagere og det politiske niveau, i forhold til at se ind i, hvordan vi kan genåbne Danmark og booste på de forskellige områder, siger Mette Frederiksen.

Stastsministeren afviser at være konkret omkring, hvornår samfundet kan begynde at åbne igen, men gentager, at der er grund til at være en smule optimistisk, når man ser, hvordan de danske tal udvikler sig.

Artiklen er opdateret med video.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk