Mexicansk politi leder efter Tvind-stifter Amdi Petersen

Bagmandspolitiet har bedt mexicansk politi om at lede efter den eftersøgte stifter af skolesamarbejdet Tvind.

I august besluttede landsretten at varetægtsfængsle Mogens Amdi Petersen in absentia. Siden har han været efterlyst gennem Interpol. (Foto: CLAUS FISKER © Scanpix)

Det mexicanske politi er gået i gang med at lede efter Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen og fire andre tiltalte ledere i Tvind, som er efterlyst af dansk politi.Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

- De mexicanske myndigheder har modtaget en ordre om at anholde og udvise ham. Han er endnu ikke blevet fundet. Og eftersøgningen fortsætter, siger talsmanden for det mexicanske statsadvokatur, Jose Manjarrez.Internationalt uddannelsescenter i MexicoAmdi Petersen er efterlyst over hele verden via Interpol, og når de danske myndigheder har henvendt sig direkte til netop de mexicanske myndigheder, skyldes det, at Tvind har sit internationale uddannelsescenter i Mexico.Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, bekræfter oplysningerne fra de mexicanske myndigheder.

Mogens Amdi Petersen og de fire øvrige Tvind-ledere er eftersøgt, fordi de er udeblevet fra retsmøder ved Vestre Landsret.Groft skattesvig og underslæbDe er tiltalt for groft skattesvig og underslæb i forbindelse med ind- og udbetalinger til og fra skolesamarbejdets humanitære fond.Anklagemyndigheden ønsker dem dømt for økonomisk kriminalitet, som skal være begået helt tilbage i 1990erne.

Tvind blev grundlagt i 1970 som bannerfører for en række skoler, som var et alternativ til den eksisterende undervisning og samfundet i øvrigt.Efterlyst gennem InterpolEfter intens kritik vedtog Folketinget i 1996 Tvind-loven, som fjernede tilskud fra fri- og efterskoler. Højesteret underkendte senere loven.I 2002 indledtes straffesagen mod stifteren Mogens Amdi Petersen og andre, der var anklaget for underslæb og skattesvig.

I august besluttede landsretten at varetægtsfængsle Mogens Amdi Petersen, Marlene Gunst, Kirsten Larsen, Christie Pipps og Sten Byrner in absentia, ligesom deres pas inddrages.Alle er efterlyst gennem Interpol./ritzau/

Facebook
Twitter