MF'ere støtter lokalpolitikere i svinekøds-debat

Både Venstre og Dansk Folkeparti på Christiansborg finder det helt rimeligt, at politikerne i Randers blander sig i kommunens institutioners kostplan.

Venstres kommunalordfører Jan E. Jørgensen mener ikke, at politikere på Christiansborg skal blande sig i, hvad der bliver serveret af mad i institutionerne i de enkelte kommuner.

Der er ros fra DF’s udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter byrådet i Randers Kommune sent mandag aften blev enige om at gøre svinekød til en obligatorisk del af menuen i kommunens daginstitutioner.

- Det kønneste ville jo være, hvis det var noget, man kunne håndtere lokalt på de enkelte daginstitutioner. Men hvis man begynder at lade religiøse regler eller misforståede hensyn være det afgørende for, hvad man serverer eller ikke serverer i en børnehave, så synes jeg, det er rigtig fint, at man i Randers markerer, at her går der en grænse, siger han til politiko.dk

Venstres kommunalordfører, Jan E. Jørgensen, mener som udgangspunkt også, at det er fint, at man i de enkelte kommuner udstikker overordnede rammer.

- Jeg har meget stor tiltro, at kommunalpolitikere sagtens kan håndtere, hvad der skal serveres i daginstitutionerne, herunder om de vil lægge beslutningen ud eller selv fastlægge rammerne, siger han og sammenligner det med, at man flere steder også bestemmer, hvor store dele af kosten, der skal være økologisk.

Flere af kollegerne på Christiansborg giver dog på sociale medier udtryk for, at beslutningen om de små poders kost er noget, der bør foregår i de enkelte institutioner og ikke er et politiker-anliggende.

Også forældre med børn i institutioner i Randers Kommune kritiserede i løbet af dagen og kaldte det blandt andet mistillid til forældredemokratiet.

Ifølge De Radikales Sofie Carsten Nielsen er beslutningen decideret udansk.

(Foto: Louise Brodthagen Jensen Web og Mobil)

Heller ikke Socialdemokraternes Dan Jørgensen ser grund til, at byrådspolitikerne blander sig. Den tidligere fødevareminister lagde følgende oplæg til debat ud på Facebook tirsdag eftermiddag.

Danmarks nationalret blev kåret af danskerne efter, at jeg havde udskrevet en konkurrence. Vinderen; stegt flæsk med...

Opslået af Dan Jørgensen på 19. januar 2016