Michella drikker 34 genstande på en aften

I DR3-programmet 'Rusen' følger vi Michella på en våd og vild bytur. Ekspert er bekymret: Michella har udviklet tolerans over for alkohol.

Michella og hendes veninder drikker en del shots for at opnå en god brandert en aften i byen. Foto fra udsendelsen.

- Når jeg bliver fuld, så kan jeg alt! Jeg kan klare hele verden, hvis det skal være! siger Michella.

Michella er 22 år og til daglig elev i Københavns Kommune. Hun drikker sig fuld næsten hver weekend, og drikker som regel mellem 25 og 30 genstande på en aften.

Hun er med i DR3-programmet 'Rusen', hvor hun bliver fulgt af et kamera gennem en våd og vild nat i byen med vennerne. Dagen derpå bliver hun konfronteret med optagelserne. Under sin brandert er Michella også blevet testet på blandt andet sit overblik, balance og motorik.

Bekymrer sig ikke om advarsler

Michella er træt, men har det efter eget udsagn "overraskende godt", da kameraholdet opsøger hende dagen efter byturen.

Hun er afslappet omkring de 34 genstande, hun drak. Og hun kan huske næsten hele aftenens forløb tydeligt.

- Jeg tror jeg klarede bommen og labyrinten godt, fordi jeg var fuld. Jeg var ikke nervøs og tænkte bare "skidt med at jeg falder ned, for jeg er jo fuld", forklarer hun.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at kvinder kun bør drikke fem genstande ad gangen og højst syv genstande om ugen. Bider den slags anbefalinger på Michella?

- Nej, slet ikke, siger hun. Og forsætter:

- Det tænker jeg slet ikke over. Det ærgrer mig lidt, når jeg spilder en hel dag i sengen med tømmermænd, men jeg stopper ikke med at drikke foreløbigt, siger hun.

- Jeg vil ikke gå glip af noget, og vil helst være den sidste der går hjem!, griner hun.

Grund til bekymring

Henrik Beck er behandlingsleder på behandlingsstedet Motivationshuset for misbrugere af stoffer og alkohol.

I programmet 'Rusen' kommenterer Henrik Beck løbende Michellas bytur og hvordan hun klarer de forskellige motorik- og balancetests.

Henrik Beck er imponeret over, hvordan Michella bevarer overblikket i labyrinten. Selv med 21 genstande i blodet lykkes det hende med en vis ynde at balancere et par gange hen over bommen.

- Det vidner om, at vi har med et ungt menneske at gøre, der er trænet i at bruge alkohol og være i rusen, siger Henrik Beck i programmet.

Risiko for alkolisme

Michella er et godt eksempel på den danske alkoholkultur hos unge, forklarer Henrik Beck. Hun har udviklet en stor tolerance over for alkohol - det er derfor, hun kan indtage 34 genstande uden at få blackout.

Hvis Michella forsætter ud af den vej, er hun i stor risiko for at udvikle en kemisk afhængighed af alkohol.

- Michella er i kæmpe risiko for at udvikle alkoholisme senere i sit liv, hvis hun forsætter sådan her, siger Henrik Beck.

- Det er ikke til at sige præcist hvornår, for folk har forskellig 'lunte', forklarer han.

Kan ikke blive fuld af 8-10 genstande

Michellas tolerance over for alkohol er udviklet over de 7-8 år, hun har drukket alkohol. Hvad skal der til, hvis hun skal tilbage til at kunne blive påvirket af 8-10 genstande?

- De fysiologiske ændringer kommer aldrig tilbage til udgangspunktet, forklarer Henrik Beck.

Det betyder, at selv hvis Michella holdt en pause fra alkohol i et par år, ville hun opleve at kunne blive påvirket af 8-10 genstande. Men kun 2-3 gange, hvorefter hun ville skulle tilbage til 25-30 genstande for at opnå en rus.

- Kroppen sletter ikke erfaringerne, og Michella er i fuld gang med processen, hvor hendes krop bliver tolerant over for alkohol og hun bliver kemisk afhængig, siger Henrik Beck.

Nok morfin til at slå en elefant omkuld

Henrik Beck er forhenværende stofmisbruger af blandt andet morfin. Det er ca. 13 år siden han sidst tog stoffer, men hans krop har ikke glemt misbruget.

Det erfarede han, da en betændelse i en tand bredte sig til højre side af hans ansigt og medførte store smerter. Henrik Beck fik antibiotika, men det virkede ikke, og da lægerne foreslog morfin, fortalte han dem sin historie og bad dem være forsigtige.

- Efter to timer havde jeg fået så meget morfin, at det kunne slå en elefant omkuld. Jeg var påvirket, men var stadig vågen og havde smerter. Min krops tolerance over for morfinen, som jeg havde opbygget gennem 22 års misbrug, var stadig i kroppen, forklarer Henrik Beck.

- Kroppen glemmer aldrig, slutter han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter