Mickey blev fyret for besked på Facebook

Mickey Oliver blev fyret fra et fitnesscenter, efter at han havde skrevet en kommentar på Facebook, som arbejdspladsen fandt illoyal.

Mickey Oliver blev fyret fra et fitnesscenter, efter at han havde skrevet en kommentar på Facebook, som arbejdspladsen fandt illoyal. (Foto: Lars Aarø © www.fokus-foto.dk)

Det kan føre store følger med sig, hvis man ikke er bevidst om, hvem der følger med i de opdateringer og billeder, man deler på Facebook.

Det er 34-årig Mickey Oliver et kalrt eksempel på. Tidligere arbejdede han i et fitness-center, men en kommentar på Facebook kostede ham jobbet sidste år.

- Beskeden var i alt sin enkelthed en besked med et glimt i øjet. Lyden i centeret var en anelse lav, og vi havde joket lidt med, at når lyden var så lav, så kunne man ligeså godt lave centeret om til et yoga-pilates-center, fortæller han til DR Nyheder.

Et par dage efter statusopdateringen - den 12. januar 2012 - bliver Mickey Oliver præsenteret for en fyreseddel:

- Der var den begrundelse, at den kommentar, jeg havde lavet på Facebook, virkede illoyal, og derfor kunne man ikke have mig ansat i virksomheden længere, siger Mickey Oliver.

Flere glemmer publikum

Der er mange, der som Mickey Oliver ikke tænker over, hvem og hvor mange der egentlig læser med på Facebook.

Det viser en ny underøsgelse, som Epinion har foretaget for DR. I undersøgelsen svarer 13 procent, at de er helt eller delvis enige i, at de skriver og deler indhold på Facebook uden at tænke over, at andre end deres venner ser det.

Mickey Oliver havde heller ikke tænkt over, at hans statusopdatering faktisk i sidste ende kostede ham jobbet.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at en kommentar på nogen måde kunne give bagslag med så stor effekt.

Fitness-centret slap dog ikke godt fra at fyre Mickey Oliver. Fagforeningen HK gik i foråret 2012 ind i Mickey Olivers sag, og han fik en godtgørelse for usaglig opsigelse. Læs mere her.

I dag er Mickey Oliver i gang med at starte sit eget fitnesscenter i Aarhus.

Facebook
Twitter