Midaldrende arbejder flest timer

40-50-årige arbejder meget, sover for lidt og har svært ved at holde fri, viser ny undersøgelse.

(Foto: Constantin Kammerer © stock.xchng)

To ud af tre i aldersgruppen 40-50-årige arbejder mere end 38 timer om ugen. Det viser en undersøgelse, som Berlingske har lavet.

Undersøgelsen er lavet blandt 338 adspurgte i aldersgruppen. Her svarer hver tredje, at vedkommende ikke får tilstrækkelig søvn i hverdagen, mens fire ud af ti føler, det er svært at holde fri fra jobbet.

- Rigtig mange i den aldersgruppe er hårdtarbejdende og arbejder længere end gennemsnittet. Mange af dem sover også mindre end gennemsnittet, og de har svært ved at holde fri. Og så leverer de i den grad skattekroner, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen til avisen.

- Men det er ikke en offerhistorie, for de har selv valgt det. I de år springer mange opad og kulminerer, hvad angår karriere, løn og anerkendelse. Så betaler de i skat og arbejdstid.

Underbygges af statistik

Undersøgelsen bakkes op af en stor undersøgelse fra Danmarks Statistiks med 89.000 medvirkende, der viser, at flest i aldersgruppen 45-54-årige arbejder over 37,5 time om ugen.

Ifølge økonomiprofessor Michael Svarer, topper danskerne gennemsnitligt i slutningen af 40erne.

Han advarer samtidig om en stigende økonomisk ubalance mellem generationerne i takt med et stigende antal ældre:

- De 40-50-årige er velfærdsstatens væsentligste bidragsydere, men de udgør i løbet af de næste 30-40 år en mindre del af befolkningen. Det betyder, at presset på den aldersgruppe vokser yderligere, siger han til avisen

Facebook
Twitter