Mikrolån hjælper socialt udsatte i Danmark

Mikrolån er kendt i tredje verdens lande og har nu fundet indpas i Danmark. Social udsatte kan nemlig låne penge og få gang i deres arbejdsliv.

Mange socialt udsatte har et iværksættergen, da de er vant til at klare sig selv. Derfor er der håb om en permanent låneordning. (Fotoarkiv). (© DR)

Fra kontanthjælp til et arbejde som tagrenser - eller frisør hjemme i bryggerset.

Syv socialt udsatte i Århus på vej til at skabe sig deres eget job. De har fået et såkaldt mikrolån, og for de penge skal de banke deres egen lille forretning op.

- Man kan sige, at de udsatte er vant til at klare sig selv. De er vant til at finde løsninger i situationer, der kan være svære, og de har en stærk trang til at være deres egen herre, siger projektleder Ivan Christensen fra Socialt Udviklingscenter.

Derfor tror centeret, at de udsatte kan skabe sig selv et arbejdsliv med et mikrolån i ryggen.

Håb om permanent model

De udsatte kan låne op til 50.000 kroner, som Social Udviklingscenter kautionerer for, og Ivan Christensen håber, Århus-modellen kan blive en permanent landsmodel.

- Mange af de udsatte har en iværksættertrang, som det offentlige system i dag ikke kan håndtere. Her sætter vi så vores forhåbning til en model med mikrolån, siger han.

FacebookTwitter