Militæret sættes flere steder ind mod fygning

Pansrede mandskabsvogne forsøger flere steder at holde samfundet kørende. Senest har Fyns Politi bedt forsvaret om hjælp.

Flere steder er der sat pansrede mandskabsvogne ind for at assistere redningskøretøjer (arkivfoto). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Natten igennem har sneplove og pansrede mandskabsvogne forsøgt at holde samfundet kørende på Bornholm og den sydlige del af Sydhavsøerne. Og nu har også Fyns Politi bedt om hjælp fra forsvaret.

- Vi fraråder al unødig udkørsel på bivejene på Langeland. De er vanskeligt farbare, så hvis nogen kommer til skade, så er de ilde stedt, siger vagtchefen hos politiet i Odense.

Derfor bliver en pansret mandskabsvogn nu udstationeret hos beredskabet i Rudkøbing.

Umuligt at nå frem til færge

Snefygning skaber fortsat problemer på Bornholm, men hårdest ramt er stadig Lolland og Falster.

På Falster er fygningen så slem, at landevejen mod Gedser er spærret helt inde fra Nykøbing. Dermed er det umuligt for bilisterne at nå frem til færgelejet, hvor sejladsen til Rostock da også er aflyst den første halvdel af søndagen.

Søndag formiddag fraråder politiet fortsat al udkørsel syd for Maribo og Nykøbing Falster. Og al unødig udkørsel frarådes så langt nord på som til Præstø.

FacebookTwitter