Miljøminister efter afvisning af grøn pakke: Jeg er ikke modstander af miljøet

Esben Lunde Larsen (V) mener ikke, at det giver mening både at forhandle en naturpakke og en tillægspakke.

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V) mener, at de kommende forhandlinger om naturpakken kan stå i stedet for en tillægsaftale. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) dropper den grønne tillægspakke, der skulle mindske landsbrugspakken effekter på miljøet.

Men derfor vil ministeren ikke have skudt i skoene, at han ikke kerer sig om miljøet:

- Ingen kan lægge mig i munden, at jeg er modstander af miljø – tværtimod. I min verden har det altid gået hånd i hånd med landbruget, siger han.

Forsvaret kommer efter, at ministeren har slukket De Konservative og rød bloks drømme om en tillægspakke, fordi ministeren ikke mener, der skal bruges ressourcer på at forhandle to forskellige miljøpakker.

- I min verden giver det ikke mening, at vi med samme forligskreds, med det samme mål, nemlig bedre miljøtilstande og biodiversitet, skal køre to parallelle forhandingsspor - både naturpakke efter landbrugspakken, siger han.

Naturpakken er en allerede eksisterende pakke, der skal revideres til foråret, og som ministeren altså mener, er tilstrækkelig for at passe på miljøet efter landbrugspakkens nye regler for gødning.

Om De Konservatives ønsker om naturgenopretning og kvælstofreduktion alligevel kan komme på tale i forhandlingerne, vil Esben Lunde Larsen vurdere undervejs.

- Jeg inviterer de politiske partier ind til forhandlingsbordet, og der præsenterer de, de ønsker, de måtte have. Det Konservative Folkeparti er naturligvis velkomne til at præsentere kvælstofreducerende tiltag, siger han.