Miljøtopfolk flyver og skader miljøet

Det er for billigt at flyve og for dyrt at rejse med tog. Topfolk i miljøorganisationerne erkender, at de flyver for meget og derved skader miljøet.

Prisen på en fly- eller togrejse bør afspejle miljøbelastningen, mener miljøorganisationer. Det kan måske få folk til at bruge en mere miljøvenlig transportform.

Men miljøorganisationernes egne topfolk erkender, at de ofte bruger fly, fordi det er billigere og lettere.

Flyver jævnligt

Tidsskriftet Miljøsk, der udgives af Noah, har spurgt en række ledere i de største miljøorganisationer - ud over Noah er det Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd.

De siger alle, at de jævnligt bruger flyrejser, men de er også enige om, at flyrejser er alt for billige, og at alternative rejseformer er for dårlige.

Formand i Noah Jesper Hostrup Hansen siger, at togpriserne ofte ligger på det dobbelte af fly.

- Der skal være mere konkurrencedygtige priser på togtransport, siger han.

Togbilletter skal ned i pris

I Danmarks Naturfredningsforening siger præsidenten, Ella Maria Bisschop-Larsen, at bedre og hurtigere togforbindelser i Europa er afgørende.

- Med den udtalte mangel på politisk vilje til at lade prisen afspejle miljøbelastningen forventer jeg mere flytrafik. Vi skal have en afgiftsstruktur, der fremme den mest miljøvenlige transportform, siger hun.

Generalsekretær Mads Flarup Christensen i Noah siger, at flyprisen simpelthen skal op, mens tog priserne skal ned.

- Det kan ske gennem en retfærdig skattepolitik, hvor brændstofprisen afspejler den reelle omkostning, samfundet har ved afbrænding af fossile brændstoffer, siger Mads Flarup Christensen.

Facebook
Twitter