Miljøvenlige biler skal være billigere

Et flertal i Folketinget er parat til at lave bilafgifterne om, så de favoriserer miljøvenlige biler. Danske bilimportører opgiver at sælge de såkaldte hybridbiler herhjemme, fordi afgiftsystemet gør dem for dyre i handlen.

Toyotas hybridbil er usælgelig i Danmark på grund af afgiftssystemet. (Foto: © Thomas Sjørup, Scanpix)

Et flertal i Folketinget med de Konservative i spidsen anser de danske bilafgifter for forældede og vil have lavet det om, så de favoriserer miljøvenlige biler.

De Konservatives skatteordfører Charlotte Dyremose mener, at afgiften bør beregnes ud fra CO2-udslip og vægt. Det skriver Berlingske Tidende.

Det nuværende system gør fabriksnye biler med fokus på sikkerhed eller miljø næsten ubetalelige for mange.

Hybridbil usælgelig

Toyota har måttet opgive at sælge sin hybridbil i Danmark. Den kører 80 procent længere på literen end en almindelig bil i samme klasse.

I modsætning til bl.a. Sverige, Norge, Holland, Irland og Portugal får man herhjemme ingen afgiftsrabat ved anskaffelse af denne type bil - på trods af at den er blandt de mest miljøvenlige.

S, SF og R med på ideen

Socialdemokraterne, SF og de Radikale er med på den konservative idé.

- Vi skal gøre det billigere for danskerne at købe en mindre forurenende bil. Det er oplagt nu, hvor der kommer et stort merprovenu af afgifter ind pga. de stigende benzinpriser, siger formanden for Folketingets skatteudvalg, socialdemokraten René Skau Björnsson.

ExternalContent