Milliardstort hul i statskassen

Den danske statskasse vil mangle 20 milliarder kroner årligt, hvis der skal være balance mellem offentlige indtægter og udgifter.

Bunden er gået ud af den danske statskasse. Ikke bare i år, men så langt øjet rækker.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mangler omkring 20 milliarder kroner hvert eneste år fremover, hvis han skal få de offentlige indtægter og udgifter til at balancere, så Danmark undgår en ny gældskrise a la 1970'erne.

Det skriver dagbladet Børsen.

Det vil den opdatering af dansk økonomi vise, som Finansministeriet sender af sted til EU om mindre end to uger, vurderer Cepos i en stribe nye beregninger.

Større hul i statskassen end antaget

Dermed er hullet i statskassen slået næsten tre gange større end de otte milliarder kroner, som Finansministeriet indtil videre har opgjort hullet til efter 2015-planen og skattereformen.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser at kommentere tallene, men både De Konservative, De Radikale og Socialdemokraterne trykker på alarmknappen.

-Om kort tid præsenterer vi en præcis opgørelse over, hvor store udfordringerne er. Og derefter sætter vi os sammen for at finde et svar, for selvfølgelig skal vi have finanspolitisk holdbarhed.

Det svar involverer både de offentlige udgifter og reformer af arbejdsmarkedet, for man kan ikke nå i mål med kun én af tingene, siger Mike Legarth, finansordfører i De Konservative.

Facebook
Twitter