Tema Må der være forskel?

Millionær fra ’De røde på udebane’: Der er en mystik omkring rige mennesker

Millionær Mads Veiby håber, at han kan afmystificere det at være rig i DR’s nye programserie.

Mads Veiby solgte i 2009 sit firma til TDC for trecifret millionbeløb.

Mads Veiby er en velhavende herre. I 2009 solgte han firmaet M1 A/S til TDC for et trecifret millionbeløb.

Han medvirker i DR's nye programserie ’De røde på udebane’, hvor Anne Marie Helger og Preben Brandt besøger Danmarks rigeste procent.

- Jeg fornemmer på mange, at der måske er lidt mystik omkring det at have mange penge, og det vil jeg gerne være med til at afmystificere. Samtidig er jeg jo et bevis på, at man ikke behøver at være født kongelig for at få succes, siger Mads Veiby om sin medvirken.

Mads Peter Veiby

40 år.

Iværksætter og millionær.

Medstifter af SpilNU A/S, PARPARK A/S og M1 A/S.

Sidstnævnte blev i 2009 solgt til TDC for et trecifret millionbeløb.

I programmet ser man blandt andet Mads Veibys samling af sportsbiler og en model af hans nye hus, der er designet af stjernearkitekten Bjarke Ingels. Han tror, at reaktionerne på programmet vil spænde vidt.

- Der er nok mange, der vil mene, at det er nogle mærkelige fordomme, som Anne Marie og Preben har, og der er nok lige så mange, der synes, at mit liv er alt for galt. Anne Marie synes jo, at det er fråds, at jeg samler på klassiske biler. Det synes jeg jo ikke – jeg synes, det er en fornøjelse.

Mads Veiby er vokset op i Aalborg sammen med sin bror og mor i en lejlighed. Han tilskriver en stor del af sin succes de danske muligheder for gratis uddannelse, som i dag betyder meget for ham.

- Jeg ser det som et problem, hvis man får en ulige start på livet. Jeg går meget op i, at vi har vores uddannelses- og SU-system, og at man kan give SU til hjemmeboende, for det er ikke alle, de har råd til at have en voksen til at bo derhjemme. Så jeg synes, man skal fokusere på starten i livet. Men det er klart, vi kan ikke alle klare os lige godt, siger Mads Veiby.

De medvirkende

Anne Marie Helger
70-årige Anne Marie Helger har i år 50 års jubilæum som skuespiller. Hun er erklæret socialist, samfundsdebattør og er stifter af Fonden Fristaden Christiania.

Preben Brandt
Formand for Rådet for Socialt Udsatte, psykiater og daglig leder af ”Projekt Udenfor”, som tager sig af hjemløse og socialt udsatte i Danmark.

Er man sin egen lykkes smed i Danmark?

- Det synes jeg ikke, man kan sige. Jeg kan jo heller ikke drive en sund forretning, hvis jeg ikke er del af et sundt samfund. Du kan ikke sige, det er hver mand for sig. Jeg er jo også et produkt af at have fået en gratis uddannelse og muligheden for at gå på handelsskolen. Det er jeg meget optaget af, at vi holder fast i, men jeg er ikke så optaget af, at arbejdsløse skal have 25.000 eller det samme som en tømrer eller skraldemand.

Der er forskel på folk - og hva' så?

I marts går DR 1 tættere på den stigende danske ulighed, og hvordan den påvirker samfundet – hvor rige er danskerne, og hvor meget har vi behov for? Det sker i dokumentarserierne ’En vej - to verdener’, ’Overklassen på udebane’, ’De røde på udebane’ og eventet ’Det er du værd’ torsdag den 10. marts kl. 20 med Kåre Quist som vært.