Millionbonus til læger

Der mangler læger i det nordjyske - så nu lokkes yngre læger med kontante bonusser for at flytte til regionen.

Der mangler læger i det nordjyske - så nu lokkes yngre læger med kontante bonusser for at flytte til regionen. (© Colourbox)

Yngre læger, der er på udkig efter et sted at slå sig ned som praktiserende læge, skal måske kaste et ekstra blik på Morsø, Sydthy og andre nordjyske udkantsområder.

For her kan læger få milliontilskud af Region Nordjylland for at komme til området, skriver Kristeligt Dagblad. For eksempel får lægen en halv million kroner i bonus for at overtage en praksis fra en ældre læge, der er på vej på pension, og en halv million oveni, som den yngre læge kan bruge på at købe ekstra arbejdskraft for.

Regionen giver også en halv million kroner til læger, der ønsker at starte ny praksis, og derudover er lægen garanteret en indtjening på 2,4 millioner kroner om året - i tre år. Initiativerne skal gøre noget ved problemet med mangel på læger i regionen.

Politisk forargelse

På Christiansborg er der forargelse - fra højre til venstre.

-Jeg synes, det er fuldstændig tosset at give så store beløb i lokkemad til lægerne. Det kan da ikke passe, at skatteydernes penge skal gå til at sikre fortjeneste i en privat virksomhed, siger Enhedslistens kommunalordfører Finn Sørensen.

Heller ikke sundhedsordfører Liselott Blixt fra DF er begejstret.

- De skulle hellere fokusere på en mere langtidsholdbar løsning og bruge ressourcer på at finde arbejde til den medfølgende partner.

Professor i sundhedsøkonomi Jess Søgaad er også skeptisk. Han mener bl.a. at de økonomiske bonusser kan skabe misundelse hos de læger, der arbejder i regionen i forvjen men ikke har fået nogen bonus.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk