Millioner af narkopenge vaskes hvide i vekselbureauer

Politiet mener, at danske vekselbureauer bliver systematisk udnyttet til at hvidvaske penge.

Danske vekselbureauer er blevet et foretrukket sted for narkohandlere og organiserede kriminelle, når de skal have hvidvasket deres millionstore udbytter.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Vekselbureauerne bliver ifølge politiet brugt til

systematisk
at få omvekslet og derved sløret sporene efter de
illegale
indtægter
. Derfor
skærper
politiet nu indsatsen mod de brodne kar i
branchen
.

I maj blev et vekselbureau på

Nørrebro
i København tiltalt for
hæleri
og
hvidvask
af i alt 226 millioner kroner.

To andre københavnske vekselbureauer er ifølge Jyllands-Posten lige nu sigtet for hvidvaskning af henholdsvis 50 og 95 millioner kroner.

Ifølge Lene Sørensen, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, har politiet flere efterforskninger, hvor man har "kig på vekselbureauerne".

- Vi har stort fokus på vekselbureauerne i forbindelse med vores rocker- og bandeindsats. Vi ved, at nogle af dem spiller en rolle i de organiserede miljøer, siger hun til avisen.

Det samme fokus har

Statsadvokaten
for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, der mener, at noget tyder på, der ikke er tale om enkeltstående begivenheder.

Politiet mener, at vekselbureauerne især bliver brugt af kriminelle i forbindelse med narkokriminalitet, hvor eksempelvis hashhandlere veksler danske penge om til 500 euro-sedler, som ofte er det eneste betalingsmiddel, de udenlandske bagmænd vil acceptere.

Der er omkring 65 vekselbureauer i Danmark, hvoraf hovedparten findes i Storkøbenhavn.

Nogle af vekselbureauerne tilhører store kæder som Forex, men ifølge SØIK er det primært de mindre vekselbureauer, som har problemer med at overholde reglerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter