Millioner af person-oplysninger er blevet kopieret i datatyveri

Hemmelige adresser kan søges frem på en ulovlig hjemmeside.

På den ulovlige hjemmeside kan man søge på et navn og på den måde finde personfølsomme boligoplysninger. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)

Mere end en million danskeres fortrolige oplysninger om økonomi- og boligforhold er blevet kopieret af en udenlandsk bruger.

Det skriver Radio24syv.

De følsomme data er blevet stjålet fra den danske tingbog - en database, som den danske stat stiller til rådighed.

Her ligger oplysninger om omkring 1,3 millioner ejerboliger og 200.000 andelsboliger i Danmark.

Det betyder, at over en million personers oplysninger om lån og adresse er havnet i hænderne på ukendte gerningsmænd - også adresser på personer med hemmelige adresser.

- Det bekymrende er, at man nu kan søge på dit navn og finde ud af, hvad dine boligforhold er, og hvad dine økonomiforhold er, siger Henrik Larsen, der er leder af IT-sikkerhedsorganisationen DK-Cert.

Datatyveri af hemmelige adresser

I den almindelige tingbog kan man kun søge navne frem på, hvem der har lån i bolig ved at søge på en konkret adresse.

Men på den ulovlige hjemmeside, som blot består af et enkeltsøgefelt, kan man søge på et navn og på den måde finde personfølsomme oplysninger fra samtlige danske ejer- og andelsboliger frem, hvem der bor i dem, og hvilke lån de har.

På den måde er alle med hemmelig adresse, der ikke bor til leje, blevet afsløret.

- Det ser ud som om, at man har stjålet tinglysningsdatabasen og kopieret den ind på den her side på en eller anden måde, siger Henrik Larsen.

Radio24syv har undersøgt en række personer med hemmelige adresser eller politibeskyttelse for at se, om personerne kunne søges frem på den ulovlige hjemmeside - alle deres adresser er frit tilgængelige.

Man ved ikke, hvem der står bag datatyveriet, men domænet blev for fire dage siden registreret gennem et selskab i Bahamas.

Facebook
Twitter