Millionplan skal skabe tryghed i Mjølnerparken

En tidligere politikommissær skal stå i spidsen for tryghedsindsats i boligområdet Mjølnerparken på Nørrebro i København.

- Nørrebro er bedre end sit rygte, Søren Wiborg, der tidligere har været politikommissær. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

En ny millionsatsning skal gøre MjølnerparkenNørrebro i København til et mere trygt og sikkert sted. Det skriver Avisen.dk.

Den nye tryghedspakke koster godt 14 millioner kroner. Boligselskabet Lejerbo spytter godt 1,7 millioner kroner i den nye helhedsplan, mens Københavns Kommune har bevilget knap 1,5 millioner kroner. Med næsten 11 millioner kroner er Landsbyggefonden hovedbidragyder til planen. Mjølnerparken har gennem flere år blandt andet været kendt for bandeuro og ghettoproblemer.

I spidsen for det nye projekt kommer 61-årige Søren Wiborg, der tidligere har været politikommissær og har arbejdet som politimand i 39 år.

- Nørrebro er bedre end sit rygte, og jeg glæder mig rigtig meget til at have fokus på det sociale. Der er mange gode kræfter i Mjølnerparken, og jeg tror på, at vi sammen kan få skabt større tryghed og glæde ved at bo der, siger han til Avisen.dk.

- Vi går nye veje

Formanden for boligforeningen Lejerbo København, Jan Hyttel, kalder det en stor gevinst, at en garvet politimand med både ledelseserfaring og kendskab til Nørrebro nu skal stå i spidsen for at skabe mere tryghed i det socialt belastede boligområde.

- Ved at ansætte folk til at skabe tryghed og lave et beredskab med fokus på tryghed går vi i høj grad nye veje, siger Jan Hyttel og tilføjer, at tryghedskonsulenten er et supplement til de mange andre initiativer i området.

Søren Wiborg kender i forvejen Mjølnerparken indgående, fordi han i seks år fra 2002 til 2008 var leder af lokalpolitiet på Nørrebro. Det betyder, at han kender alle de dårlige statistikker ud og ind. 80 procent af beboerne er indvandrere. 58 procent af dem er på kontanthjælp eller anden offentlig forsørgelse. Hver femte unge har ikke anden uddannelse end afgangseksamen fra folkeskolen.

Eskild Dahl Pedersen, der hidtil har været leder af den boligsociale indsats i Mjølnerparken, bliver fremover leder af et tryghedsberedskab for alle Lejerbos afdelinger i Københavns Kommune.

I begyndelsen af 2019 åbner et nyt Kvartershus, der skal samle alle aktiviteter, kommunale tilbud og foreninger under samme tag. I løbet af de næste år er der sideløbende med den 14-millioner kroner dyre boligsociale indsats også gang i en omfattende renovering og modernisering af Mjølnerparken.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter