Mimi Jakobsen fyret som generalsekretær i Red Barnet

Red Barnet leder efter afløser for Mimi Jakobsen, der stopper med øjeblikkelig virkning.

66-årige Mimi Jakobsen blev generalsekretær for Red Barnet i 2000. Nu har en enig bestyrelse fundet, at det er på tide at skifte hende ud. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Mimi Jakobsen stopper som generalsekretær i Red Barnet efter 15 år på posten.

- Vi har truffet den beslutning, at det nu er det rigtige tidspunkt at finde en afløser, siger Lars Svenning Andersen, formand for Red Barnets hovedbestyrelse, til tv2.dk

- Du kan godt kalde det en opsigelse, tilføjer han.

Ifølge formanden var Mimi Jakobsen, der fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning, ikke enig i den ellers enige hovedbestyrelses afgørelse.

Bestyrelsesformand: Red Barnet er vokset i Mimis tid

Lars Svenning Andersen siger, at det ikke var en nem beslutning at afskedige generalsekretæren.

- Mimi Jakobsen har gjort det fantastisk for Red Barnet i de 15 år, hun har været her, siger han i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

- I Mimis tid er Red Barnet vokset i både størrelse og anseelse, og vi kan i dag hjælpe langt flere af de dårligst stillede børn i Danmark og ude i verden, end da Mimi tiltrådte.

Plads i international bestyrelse udløber i år

En af grundene til, at Mimi Jakobsen stopper, er, at hendes valgperiode i den internationale bestyrelse udløber i år, og det har derfor hele tiden ligget i kortene, at hendes position som generalsekretær skulle drøftes.

Samtidig er den afgående generalsekretær tæt på at have afsluttet sit arbejde med at gøre Save The Children til en stærk sammenhængende bevægelse.

Ny leder til ny æra

Derfor føler bestyrelsen ifølge Lars Svenning Andersen, at Red Barnet har brug for en ny leder til at føre organisationen ind i en ny æra.

Processen med at finde en afløser begynder med det samme, og det forventes, at den nye generalsekretær tiltræder i starten af 2016.

En af den nye generalsekretærs opgaver bliver at styrke Red Barnet økonomisk.

- Red Barnets omsætning er vokset markant de senere år og er i 2015 på omkring 450 millioner kroner.

- Hvis vi skal fortsætte væksten og hjælpe endnu flere børn, har vi brug for en større økonomisk soliditet. Det mål har vi haft i flere år, men endnu er det ikke opnået.

Afløser skal styrke økonomisk fundament

- Derfor er der brug for, at en kommende generalsekretær har et endnu skarpere fokus på at styrke Red Barnets økonomiske fundament, siger Lars Svenning Andersen i en pressemeddelelse.

Indtil Mimi Jakobsens afløser er fundet, vil vicegeneralsekretær Jonas Keiding Lindholm være konstitueret generalsekretær.

/ritzau/