- Min søn skal ikke føle sig anderledes på den store dag

Et stipendium på 2.000 kroner giver Patricia Rasmussen råd til at servere en tre retters menu til sønnens konfirmation.

Patricia Ramussen og sønnen Tobias er godt i gang med at planlægge den store dag. (Foto: Kim Næser © DR Nyheder)

14-årige Tobias fisker et mørkt jakkesæt ud af skabet på det lille drengeværelse i Væggerløse på Falster. Sættet har han købt brugt for de penge, han har arvet efter sin far.

Den 10. maj i år skal han nemlig konfirmeres i den lokale kirke sammen med sine klassekammerater.

- Det er dyrt, forklarer Tobias.

Både laks og rejer

For at få hjælp til at klare udgifterne til festen søgte hans mor om økonomisk støtte til at holde festen, og hun fik ja.

- Jeg begyndte simpelthen at græde af glæde, da jeg på min telefonsvarer fik besked om, at vi havde fået de 2.000 kroner i konfirmationshjælp. Det betyder, at vi ikke skal nøjes med at servere én ret til gæsterne, og at der bliver både laks og rejer til forretten, forklarer Patricia Rasmussen.

Svært at spare op

Hun er alenemor og sygemeldt efter flere blodpropper. Sammen med sine tre børn klarer de sig derfor for et rådigheds beløb på cirka 1.000 kroner om ugen til mad, tøj og alt det andet, som familien er afhængig af.

- Det er jo ikke sådan, at vi går sultne i seng om aftenen, men med tre børn er der mange udgifter. Så det er meget svært for mig at lægge til side til en fest eller andre store udgifter, forklarer Patricia Rasmussen.

Jager allerede tilbud

For hende betyder de ekstra penge, at hendes søn ikke skal være udenfor:

- Min søn er ikke den krævende type og får ikke lommepenge, men jeg synes ikke, at han skulle føle sig anderledes end alle andre konfirmander. Derfor var det vigtigt for mig at kunne holde en rigtig fest, hvor familier og venner kunne fejre ham, forklarer Patricia Rasmussen, der allerede er begyndt at jage tilbud i de lokale butikker for at skaffe maden så billigt som muligt.

- Festen er en gave

Det glæder Tobias, at familien med de 2.000 kroner får råd til lidt ekstra på dagen. Men han forventer ikke, at der også bliver til en stor gave fra hans mor.

- Det betyder ikke så meget for mig, om jeg får store gaver eller ej. Det, at jeg får en fest som alle andre, er en gave i sig selv, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk