Mindehøjtidelighed i København gav plads til sorgen efter terrorangreb

Op mod 400 mennesker mødte i dag op foran det newzealandske konsulat i København for at sørge og lægge blomster.

Der blev i dag lagt blomster ved det newzealandske konsulat i Store Strandstræde i København efter fredagens terrorangeb i Christchurch. (© dr)

Det skete på den anden side af jorden, men samhørigheden med ofrene for fredagens terrorangreb i New Zealand var alligevel stærk, da der i dag var mindehøjtidelighed ved det newzealandske konsulat i det indre København.

Her mødte op mod 400 mennesker op for at lægge blomster foran konsulatet.

- Det viser, at der har været et behov for at gå et sted hen og udtrykke de her følelser og den her sorg. Det skal der være plads til, siger en af initiativtagerne til dagens mindehøjtidlighed, Nilgün Erdem.

Nilgün Erdem er en af initiativtagerne til dagens mindehøjtidelighed i det indre København. (© dr)

- Det er en kollektiv sorg, vi er i, som man skal give udtryk for på en eller anden måde, siger Nilgün Erdem.

Mørk dag

50 mennesker mistede livet, da 28-årige Brenton Tarrant fredag gik ind i al-Noor-moskéen i byen Christchurch og åbnede ild mod de omkring 300 bedende.

Den australskfødte mand fortsatte videre til Linwood-moskéen, hvor massakren fortsatte, mens Brenton Tarrant livestreamede uhyrlighederne direkte ud til sine følgere på Facebook.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, beskrev fredag begivenheden som ”en af de mørkeste dage i New Zealands historie”.

28-årige Brenton Tarrant er den eneste sigtede i terrorsagen. Han vil blive fremstillet i retten den 5. april.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk