Mindehøjtidelighed flyttes på grund af massiv opbakning

Der er så mange mennesker, der vil deltage i mindehøjtideligheden ved Krudttønden i aften, at arrangementet nu bliver flyttet.

Flere steder i landet vil tusindvis af danskere minde ofrene for skudepisoderne i København. På billedet bliver der lagt blomster ved Krudttønden, hvor en gerningsmand skød og dræbte en mand og sårede tre betjente. (© Scanpix)

Over 15.000 mennesker mandag middag allerede klikket på 'deltag' til et mindehøjtidelighedsarrangement, hvor ofrene for weekendens skudepisoder vil blive mindet.

- Vi vurderer, at der kommer så mange mennesker, at det kan blive et problem ved Krudttønden, siger Rikke Egelund, pressechef hos Københavns Overborgmester, til DR Nyheder.

Hun forklarer, at politiet har været med til at vurdere, at det vil være bedst at rykke arrangementet til et andet sted.

Lige ved siden af

Mindehøjtideligheden bliver dog kun rykket et lille stykke væk til Gunnar Nu Hansens Plads, som ligger i nærheden af den del af Fælledparken, der ligger tættest på Krudttønden.

- Scenen og hele arrangementet er under tilblivelse i dag, så det har ikke været noget problem at rykke arrangementet, siger Rikke Egelund.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/567268556438777856

Politiet oplyser , at man skal komme fra Østerbrogade-siden, hvis man ønsker at deltage i mindehøjtideligheden.

 

Du kan læse mere om programmet for mindehøjtideligheden på denne facebook-side.