Mindst 100 skal fyres i Odense Kommunes administration

Cirka ti procent af de administrative medarbejdere i Odense Kommunes administration skal fyres.

Borgmester Peter Rahbæk Juels (S) forslag kommer for at få penge til blandt andet børnehaver og plejehjem. (Arkivfoto). (Foto: Torben Christensen/Malene Anthony Nielsen © Ritzau Scanpix)

Mindst 100 administrative medarbejdere skal fyres i Odense Kommune.

Det står klart, efter at økonomiudvalget i kommunen onsdag har truffet beslutningen efter forslag fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Det oplyser kommunen.

Antallet af medarbejdere svarer til cirka ti procent af kommunens administration. Fyringerne skal give 60 millioner kroner.

Beslutningen om at fyre er et af flere tiltag, som økonomiudvalget med den socialdemokratiske borgmester og tre rådmænd fra henholdsvis Venstre, De Radikale og Konservative har vedtaget.

Penge skal gå til velfærd

Tiltagene skal sikre, at kommunen kan finde tilstrækkeligt med penge til velfærd som vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem.

Kommunen vil finde 200 millioner kroner ekstra til den nære velfærd i 2020. Det sker ifølge kommunen ved at skære ind til benet på områder som administration, kultur og byudvikling.

Foruden fyringerne nedsættes en taskforce, som i foråret skal undersøge, hvor stort et problem kommunen står overfor med flere børn og ældre. Den skal samtidige pege på løsninger.

Taskforcen skal efter planen rapportere til byrådet inden sommerferien, så arbejdet kan blive en del af budgettet for 2020, som skal vedtages i efteråret.

/ritzau/

Facebook
Twitter