Mindst 15 danskere befinder sig i Libyen

Mindst 15 danskere befinder sig netop nu i det uroplagede Libyen. Det oplyser Udenrigsministeriets borgerservice.

Cementsilo bygget af FL Smidth i Libyen. Det danske firma er i gang med at opbygge en cementfabrik i en by godt 100 kilometer uden for hovedstaden Tripoli. (© FL Smidth)

- Konsulatet i Tripoli har kendskab til, at der er 15 danskere, der befinder sig i Libyen. De fleste er udsendt af danske virksomheder, lyder det.

Desuden oplyser udenrigsministeriet, at den danske konsul i landet, George Wallén, er i kontakt med danskerne, og at ambassaden i Kairo arbejder tæt sammen med konsulen i Tripoli om at rådgive og eventuelt bistå danskerne i Libyen.

Ingen pligt til at melde sig

Søndag var opfattelsen, at 10 danskere befandt sig i landet, men det tal er nu steget til 15, fordi flere har meldt sig hos den danske konsul i landet, George Wallén.

Tallet stiger, fordi danskere ikke har pligt til at meddele, at de rejser til Libyen. Derfor kan tallet også vokse de kommende dage.

Ifølge den danske konsul i landet arbejder størstedelen af danskerne for virksomheden FL Smidth, der er i gang med at opbygge en cementfabrik i en by godt 100 kilometer uden for hovedstaden Tripoli.

FL Smidth vil dog ikke oplyse, om firmaet vil følge Udenrigsministeriets vejledning og øjeblikkeligt hente deres folk hjem.

Sender militærfly til Tripoli

De europæiske regeringer og selskaber kæmper for at evakuere tusinder af statsborgere fra Libyen.

Portugal og Østrig har sendt militærfly til Libyens hovedstad, Tripoli, for at evakuere egne statsborgere og statsborgere fra andre EU-lande.

Samtidig forsøger selskaber med store interesser i det nordafrikanske land, heriblandt den britiske energigigant BP og de italienske selskaber ENI og Finmeccanica også at evakuere deres ansatte fra Libyen.

Tyrkiet planlægger at sende fire fly og to færger af sted for at evakuere tyrkiske statsborgere. Tyrkiet har allerede evakueret 600 statsborgere fra Libyen.

Kroatien og Serbien arbejder også på at få statsborgere ud af landet, efter at serbiske statsborgere er blevet angrebet i Libyen.

Facebook
Twitter